Gaziantep'te düğüne yönelik saldırı planı 10 Ekim Ankara Garı katliamı iddianamesinde yer alıyordu. Ankara katliamının organizatörü Yunus Durmaz, IŞİD’in Türkiye emiri İlhami Balı’dan düğüne bombalı saldırı için izin istiyordu.

Evrensel gazetesinden Birkan Bulut, 29 Haziran 2016 tarihli haberinde, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 10 Ekim Ankara Garı saldırısıyla ilgili iddianamesinde yer verdiği birçok örgütsel yazışmayı kaleme almıştı.

Ankara katliamının organizatörü Yunus Durmaz’ın IŞİD’in Türkiye emiri İlhami Balı’yı bilgilendirdiği ve eylem onayı istediği, 6 Ekim’de yazıldığı düşünülen “WRD0904.TMP.DOCX” isimli metinde “Gaziantep’te suikast ve mıknatıslı bomba ameli yapmak için izin istiyoruz bunun artısını eksisini düşündük, aralıklı ve kuvvetli vurulmazsa polis üstünü çabuk kapatır” ifadeleri yer alıyordu.

Acil cevap istenilen o metinde,

“1: NATO patriotları çekiyor, yol güzergâhları biliniyor, tamam derseniz geçiş yollarına mayın döşeyerek bekleyeceğiz. Bunlara yapabileceğimiz en uygun amel mayın.

2: PKK’liler düğün yapıyorlar. Bu düğüne sadece akraba olduğu için gelenler de var ama geneli PKK’li ve düğünlerde PKK bayrağı açılıyor, PKK şarkıları söyleniyor böyle bir yere amel yapalım mı diye soruyorum. Bugünlerde düğün var. Tamam derseniz amel yapacağız inşallah” yazıyordu.

DURMAZ ÇATIŞMADA ÖLDÜ

Gaziantep’te, 19 Mayıs 2016 günü polis operasyonunda yakalanacağını anlayınca intihar yeleğindeki bombaları infilak ettirip parçalanarak ölen IŞİD’in Türkiye emiri ve bombalı saldırıların planlayıcısı Yunus Durmaz’ın cenazesi, sahip çıkan olmayınca Kimsesizler Mezarlığı’na defnedilmişti.

Durmaz’ın 5 Haziran 2015 tarihindeki HDP’nin Diyarbakır mitingine gerçekleştirilen bombalı saldırıda da yer aldığı iddia edilmişti.

Kaynak: Birgun.net