Dokunulmazlıkların kaldırılmasını içeren anayasa değişikliği teklifinin görüşüleceği komisyon toplantısı basına engelleme ile başladı.

Evrensel'de yer alan habere göre, AKP’nin HDP'li milletvekillerinin meclis dışına itmek için Meclise sunduğu Anayasa maddesinin değişikliğini içeren yasa teklifi bugün Meclis komisyonunda görüşülmeye başladı.

Komisyon öncesi gazeteciler engellenmeye çalışıldı. Gazeteciler komisyon salonuna ancak grup halinde gelen HDP'liler gelince girebildi. Gazetecilere oturamayacakları, ancak ayakta izleyebilecekleri, kameraların görüntü alınmasının ardından çıkaralacakları uyarısı yapıldı.

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken bu konuda tartışma açacaklarını, böylesine önemli konuda basının sürekli canlı yayın yapabilmesi gerektiğini söyledi.

AKP'li Mustafa Şentop ‘basın çekim yaptıktan sonra çıksın’dedi. HDP’liler daha geniş salon istedi. Şentop’un ‘en uygun salon burası’ cevabına karşılık HDP'liler genel kurulun kapalı olduğunu ve toplantının orada yapılabileceğini söyledi.

Twitter'da yapılan yorumlara göre ise salonun yetersizliği gerginliğe neden oldu.

(Fotoğraf: Twitter/ Jiyaninsesi)

Tartışma sert kavgaya dönüştü. pic.twitter.com/cD5QdEHP7o

— Cigdem Toker (@cigdemtoker) 28 Nisan 2016Kaynak: Birgun.net