Diyarbakır’daki trafik yön ve yer belirleme levhaları artık iki dilli. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, şehrin yeni yerleşim alanlarındaki çevre yollarına Türkçe ve Kürtçe trafik yön ve yer belirleme levhaları astı. Kırsal mahallelerde de aynı çalışmayı sürdürdüğünü belirten belediye, bu yıl 500 kilometrelik yol ağında yer ve yön belirleme levhaları asılacağını bildirdi.

Cihan'ın aktardığı bilgiye göre, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, kentin yeni yerleşim alanlarında çevre yollarının kesiştiği noktalara ulaşımın güvenli ve aksamadan sağlanması amacıyla çok dilli yön ve yer belirleme levhaları astı. Ulaşım Daire Başkanlığı Teknik Hizmetler Şube Müdürlüğü Trafik Atölyesi ekipleri tarafından, aralık ayında başlayan levha asma çalışmaları Kayapınar Mahabad Bulvarı, Bağcılar Newroz Parkı bölgesi ile Kamışlo Bulvarı’na asılan yön levhalarıyla sona erdi.

Yapılan çalışmayla 20 noktaya tava tipi, 7 noktaya tak tipi (U ve L şeklinde) çok dilli yön bulma levhaları asıldı. Teknik Hizmetler Şube Müdürlüğü Trafik Atölyesi’nde ocak ayında yapılan 500 adet trafik yer ve yön belirleme levhası da kırsal mahallelerde değerlendirildi.

"500 KİLOMETRELİK YOL AĞINDA TRAFİK İŞARETLEMESİ YAPILACAK"

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hikmet Altuğ, bundan sonra kentin farklı noktalarına dikilecek yön levhalarının çok dilli olacağını söyledi. Daha önce çok dilli levhaların kırsal mahallelere dikildiğini hatırlatan Altuğ, ayrıca yollarda yapılacak tüm yatay ve düşey çizgilerin yazımında da çok dilliliği tercih edeceklerini kaydetti. Yön levhalarının kent merkezinde yer alan önemli kurumlar ve yerleri gösterdiğini belirten Altuğ, “Kırsal alanda geçen yıl yaklaşık 3 bin 500 yön ve yer belirleyen levha diktik. 2016 yılında 500 kilometrelik yol ağımızda çeşitli trafik işaretlemeleri yapacağız.” dedi.

Kaynak: Birgun.net