Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır'daki saldırıya ilişkin Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliğince yayın yasağı getirildiği belirtildi.

Açıklamada, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri gibi yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verildiği ifade edildi.

’da yer alan habere göre Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararında şunlar kaydedildi:

"Yazılı ve görsel medya organlarında yapılan yayınlarda, olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilerin bulundukları şehirlerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlanarak olayın aydınlatılmasının, şüphelilerin yakalanmasının ve istihbaratlarının deşifre edilmesinin engellenmesi için, ayrıca mevcut olayda kamu düzeninin bozulma riski meydana geldiği anlaşılmakla savcılık talebinin kabulü ile 5187 sayılı yasanın 3/2. maddesi gereğince yayın yasağı talebinin kabulüne karar verildi."

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde polise yönelik düzenlenen bombalı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmiş, 12'si polis 45 kişinin yaralandığını açıklanmıştı.

Kaynak: Birgun.net