Diyarbakır-Mardin karayolu üzerinde Çınar ilçesi girişindeki Murat Uçar Trafik merkezine bombalı araçla saldırı düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, saat 13.15 sıralarında Diyarbakır-Mardin karayolu Çınar ilçesi girişinde bulunan Murat Uçar Trafik merkezine saldırı düzenlendi. Bombalı araçla yapılan saldırıda yaralıların olduğu belirtildi.

KISA SÜRELİ ÇATIŞMA YAŞANDI

Saldırı sonrasında bölgede kısa süreli çatışma yaşandığı bildirildi.

BÖLGEYE ÇOK SAYIDA AMBULANS SEVK EDİLDİ

Bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatılırken, yaralıların hastanelere kaldırılması için bölgeye çok sayıda ambulans, UMKE ve itfaiye araçları sevk edildi

CNN Türk'e bağlanan muhabiri, patlama etkisiyle binanın sadece iskeletinin kaldığını, bölgede enkaz bulunduğunu ve kurtarma çalışması yapıldığını söyledi. UMKE ekiplerinin bölgede yaralı çalışması yaptığını söyleyen muhabir, çok sayıda yaralı bulunduğunu söyledi. Çevresinde çok yerleşim yeri olmasa da binada işlemlerini gerçekleştirmek üzere bulunan çok sayıda sivil de bulunuyordu. Görgü tanıklarının ifadesine göre saldırı park halindeki bir araçla düzenlendi. Kent merkezinden çok sayıda ambulans ve helikopter de bu bölgeye yönlendirildi. muhabiriyse saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiğine şahit olduklarını söyledi.

Kaynak: Birgun.net