Diyarbakır'ın Silvan ve Sur ilçeleri belediyelerine kayyum atandığı hem Anadolu Ajansı hem tarafından haberleştirilirken, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy "Şu anda bir görevlendirme ve atama yok" dedi

Habertürk'ten Veysi İpek'in haberine göre, Ankara'da bulunan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy "Şu anda kayyum ataması yapılmamıştır. Kanun Hükmünde Kararname bilindiği gibi çıktı. Göreve iade edilmeyen belediye başkanları var. Dönüşümde değerlendirilecek. Diyarbakır'a döndüğümde değerlendirliecek konulardan biridir. Kayyum atanmayacak anlamına gelmiyor. Şu anda bir görevlendirme ve atama yok" ifadelerini kullandı.

ve : KAYYUM ATANDI

'da öz yönetim ilanıyla ilgili daha önce gözaltına alınan ve sorgulamaları yapıldıktan sonra serbest bırakılmalarına rağmen göreve iade edilmeyen DBP'li Sur ve Silvan İlçe Belediyeleri'ne Diyarbakır Valiliği tarafından kayyum atandığını duyurmuştu.

Anadolu Ajansı ise haberinde şu bilgilere yer verdi: "Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'ın merkez Sur ve Silvan ilçe belediyelerine Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Valilikçe kayyum ataması yapıldı. Kayyum olarak belediyelere ilçelerde görev yapan kaymakamların atandığı belirtilirken, 9 il genel meclis üyelerinin yerine de yeni atamaların yapılacağı öğrenildi."

Kaynak: Birgun.net