Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesinin üzerinden 77 gün geçmesine rağmen faillerin bulunmadığına dikkat çeken Diyarbakır Barosu, soruşturmanın etkin yürütülmediğini ve sürüncemede bırakıldığını belirtti.

D'nın haberine göre, Diyarbakır Barosu, Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesinin 77'nci gününde Diyarbakır Adliyesi önünde açıklama yaptı. Eylemde "Em te ji bir nakin" (Seni unutmayacağız) pankartı ile katledilen Elçi'nin fotoğrafının yer aldığı dövizler taşındı. Açıklamaya çok sayıda avukat ile Almanya'dan gelen Kürt Demokrat Birliği üyesi avukatlar katıldı.

Baro adına açıklama yapan Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Cihan İpek, Elçi'yi katledenlerin hala bulunmadığını ve soruşturmanın etkin yürütülmediğini belirterek, soruşturmanın kasıtlı bir şekilde sürüncemede bırakıldığını söyledi. "Sokağa çıkma yasağı"nın bahane edilerek olay yeri incelemesinin eksik yapıldığına dikkat çeken İpek, Elçi davasının Türk yargı sisteminin onuru meselesi haline geldiğini vurguladı. İpek, Elçi cinayeti aydınlatılana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Ardından konuşan Almanya'dan gelen avukatlardan Nihat Kaygala, 3 aydan beridir ilgili makamların cinayeti aydınlatmak için sarf etmediklerini söyledi. Kaygala, yetkililerin derhal olaya ciddiyetle yaklaşıp soruşturmayı aydınlatarak kamuoyuyla paylaşmasını istedi.

Konuşmalardan sonra avukatlar 5 dakikalık oturma eylemi yapıp alkışlar eşliğinde dağıldı.

Kaynak: Birgun.net