Fetvalarıyla gündeme oturmayı başaran Diyanet İşleri Başkanlığı, bugün yayınlayan cuma hutbesinde, sosyal medyanın aile yapısına zarar verdiğini savundu.

Diyanet, bugün yayınladığı “mahremiyeti yitirmek mahrumiyettir” başlıklı cuma hutbesinde sosyal medya konusunda ‘uyarıda’ bulundu. İleri'nin haberine göre, sanal ortamın mahremiyete zarar verdiği savunulan hutbede, iffet ve hayanın İslam ahlakının vazgeçilmez iki değeri olduğu belirtildi.

Diyanet, hutbede bu kavramların kadın-erkek herkesi bağladığını belirterek, “İffetsizlik ve hayâsızlık, kadını ne kadar aşağıların aşağısına çekiyorsa erkeği de o derece alçaltmaktadır” dedi.

Hutbede sosyal medyayla ilgili şu ifadelere yer verildi:

- Aile mahremiyeti ihlal ve ifşa edildiğinde toplumda büyük kötülükler, bozulmalar ortaya çıkar.

- Kitle iletişim araçları ve sosyal medyanın sınır tanımaksızın ve ölçüsüzce mahremiyeti hiçe sayarak kullanımı, kişisel, ailevi ve toplumsal birçok sorunu da beraberinde getirmektedir. Bu nedenle ailemizi, yavrularımızı, gençlerimizi bütün bu kötülüklerden koruyacak bir merhamet ve mahremiyet eğitimine ihtiyacımız var. Bugün, çocuklarımızı her geçen gün hakikat dünyasından koparıp sanal dünyaya mahkûm eden bu gidişata karşı bilinçlendirmeye çok ihtiyacımız var. Ailenin temelini oluşturan muhabbet, merhamet, sevgi, sadakat ve mahremiyet gibi değerleri korumak ve gelecek nesillere aktarmak hususunda hepimize düşen büyük görevler ve sorumluluklar var. Yüce Rabbimiz, bizleri sorumluluklarının bilincinde olan kullarından eylesin.”

Kaynak: Birgun.net