Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çıkarılan çocuk dergisinde “şehitlik” övgüsü yapılmasının ardından, şimdi de aynı kurumun internet sitesinde çocuklara ayrılan bölümde "Çoğunluğun kararına uy, muhalif olma" mesajı verildiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinde çocuklar için hazırlanan oyunlarda, “Kuran, tesbih, seccade, minare, türbanlı kadın, sarıklı ve sakallı erkek, rahle” ile oynanan eşini bulma oyunu yer alırken, yine çocukların kendi başarılarına göre seçim yapıp çıktı alarak duvarlarına asabilecekleri bir sertifikada yer alan, “Oyunlarda hep birlikte karar verildiğinde buna uyman gerektiğini, çoğunluğun kararını kendi kararın gibi benimsediğinde güzel oyunlar çıkacağını bildiğin için... Türkiye sana teşekkür ediyor” yazısı dikkat çekiyor.

ÇOCUKLARA ŞEHİTLİK ÖVGÜSÜ YAPILMIŞTI
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çıkarılan çocuk dergisinde, “şehitlik” başlığında ebeveynler ile çocukları arasında geçen diyaloglarda, “Şehit olan cennette o kadar mutlu olur ki on defa şehit olmak ister”, “Keşke ben de şehit olabilsem” gibi ifadeler kullanılmış, kamuoyu bu özendirmeye tepki gösterirken, pedagoji uzmanları da yüzlerce katliam yapmış IŞİD’in tüm bunları şehit olup cennete gitmek için yaptığını hatırlatarak, ifadelerin doğru olmadığını belirtmişti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde de bu gibi farklı telkinlerin olduğu ortaya çıktı. “Dinimi Öğreniyorum”, “Biricik Peygamberim”, “İbadetlerim” gibi birçok başlığın bulunduğu sitede, “Oyun Dünyam” başlığında puzzle olarak çocuklara “cami” yaptırılıyor. “Eşini bulmaca” adlı oyunda da çocuklar minare, rahle, sarıklı ve sakallı bir adam, tesbih, seccade ve caminin eşini kutucuklara tıklayarak bulmaya çalışıyor.

DİYANET'İN İNTERNET SİTESİNDE DE "MUHALİF OLMAYIN" TAVSİYESİ VAR
Diyanet’in sitesindeki “Dünyanın Farkındayım” başlığında ise çocukların diledikleri gibi seçim yaptığı, çıktı alarak duvarlarına asabilecekleri sertifikalar bulunuyor. Sertifikalardan birinde, “Oyunlarda hep birlikte karar verildiğinde buna uyman gerektiğini, çoğunluğun kararını kendi kararın gibi benimsediğinde güzel oyunlar çıkacağını bildiğin için... Türkiye sana teşekkür ederim” denilerek, “muhalif olmayın” öğüdü verilmesi dikkat çekiyor.

Kaynak: Birgun.net