Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyarbakır'ın merkez Sur Kaymakamlığını ziyaret etti.

"9 CAMİ YIKILIP YENİDEN YAPILACAK"

Görmez, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u, Sur ilçesi tarihi İçkale Müze Kompleksi'ndeki valilik makamında ziyaret etti.

Bugün de Diyarbakır'da Ulu Cami'de vatandaşlarla birlikte olacağını anlatan Görmez, öncelikle Diyarbakırlılara "geçmiş olsun" demeye geldiğini söyledi. Görmez, şöyle devam etti:

"Rabbimiz hanelerimizi, şehirlerimizi bu tür kötülüklerden muhafaza etsin diye dua etmeye geldim. Kutlu Doğum'u idrak ediyoruz. Hem ülkemiz hem de coğrafyamızın tamamında hamdolsun, tevhid ve vahdet temalı, gelin birlik olalım, insanlığı yüceltme, diriltme ve yaşatma mesajlarının bütün dünyayı sardığı bir dönemdeyiz. Sevgili peygamberimizin 14 asır önce getirdiği rahmete bugün insanlığın çok muhtaç olduğu, o rahmet mesajını yenilemek için buradayız. Bunları Ulu Cami'de kardeşlerimizle paylaşacağız."

Bir gazetecinin "bölgede olaylarda tahrip edilen camilere ilişkin projelerini" sorması üzerine Görmez, "Arkadaşlarımız bütün şehirleri gezdiler. Terör mağduru mabetlerimiz var. Terör mağduru mabetlerimizin sayısı 89. Bu 89'un 60'ını hemen, tekrar içinde ibadet edilir hale getirdik. Cizre, Silopi, Silvan'da büyük oranda tamamlandı." dedi.

Görmez, "Sur'daki manzarayı gördükçe, kalbimin çok mahzun olduğu Kurşunlu Cami manzarası, bizi hep hüzne boğan bir manzaradır. Tabii ki can mabetten daha kıymetlidir. Onu da ifade edeyim. Her müminin kalbi bir mabettir. Sadece mabetlerden dolayı değil, her can kaybından, her şehit cenazesinden dolayı kalbimiz mahzun." diye konuştu.

Kısa sürede tüm camilerde çalışmaları tamamlayacaklarını ifade eden Görmez, bunlardan 9'unun yıkılıp yeniden yapılacağını bildirdi.()

Kaynak: Birgun.net