Serbay Mansuroğlu- [email protected]

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü dünkü Cuma hutbesini 'Şimdi Yaraları Sarma Zamanı' kampanyasına ayırdı. Diyanet, hutbenin sonunda velilerden çocukları için 'Din, Ahlak ve Değerler' alanında bulunan seçmeli dersleri tercih etmelerini istedi.

Yurt genelindeki bütün camilerde dün okunan Cuma hutbesinde ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören çocukların velilerine seslenen Diyanet, “Geleceğimizin teminatı yavrularımızın yetişmesi için, göz aydınlığı çocuklarımızı, okullarımızda tercihe bağlı olarak okutulan Kuran’ı Kerim ve Peygamber Efendimizin Hayatı derslerini seçmeye teşvik edelim. Bunun, anne babalar olarak üzerimize düşen dini bir vazife olduğunu unutmayalım” ifadelerine yer verdi.

Milli Eğitim Bakanlığınca okutulabilecek dersler olarak ilan edilen listede 6 alanda toplam 21 ders olmasına karşın Diyanet İşleri Başkanlığı sadece Din, Ahlak ve Değerler alanında bulunan Kuran-ı Kerim ve Peygamberin Hayatı derslerinin seçilmesini istedi.
Diyanetin seçilmesini önermediği derslerin bulunduğu alanlar ise şunlar: Dil ve Anlatım, Yabancı Dil, Fen Bilimleri ve Matematik, Sanat ve Spor, Sosyal Bilimler.

MEB: Öğrenci ve velileri din dersleri için bilgilendirin
Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü de okullara gönderdiği yazıda Kuran’ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri konusunda öğrenci ve velilerin bilgilendirilmesini istedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bilgilendirme için ilçe müftülükleri ile işbirliği yapılmasını da istedi. Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü, 19 Ocak’ta ilçe milli eğitim müdürlüklerine yazı yazdı. ‘Seçmeli dersler’ konulu yazıda ders seçimlerinin 19 Şubat’a kadar devam edeceği hatırlatıldı. Bu kapsamda öğrenci ve velilerin din dersleri konusunda bilgilendirilmesi için ilçe müftülükleriyle diyalog kurulması istendi.

Cemaat çalışıyor
Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yanısıra cemaatler de din derslerine yönlendirmek için çalışıyor.
İlim Yayma Cemiyeti yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verdi: Ortaokul-lise öğrencileri ve velilere duyuru... Din, Ahlak ve Değerler alanı seçmeli derslerin seçim süreci başladı. Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini okul idarelerine başvurarak seçimlerinizi yapabilirsiniz. Son başvuru: 19 Şubat 2016

Kaynak: Birgun.net