15 Temmuz sonrası yaşanan görevden almalar ve tutuklamalarla birlikte Hrant Dink cinayetinin devletteki bağlantılarıyla ilgili soruşturmada da gelişmeler yaşandı. Dosyada çalışırken daha önce bilinmeyen bir sebeple görevden alınan Savcı Gökalp Kökçü, tekrar Dink dosyasında görevlendirildi.

Al Jazeera Türk'ün haberine İstanbul Adliyesi'nde darbe girişiminin ardından önemli değişiklikler yapılmaya devam ediyor. İrfan Fidan'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına getirilmesinden sonra, terör suçlarına bakan savcılığa da Gökalp Kökçü atandı. Kökçü, 2007'den bu yana çözülemeyen Hrant Dink cinayeti soruşturmasına bakmış, ancak bir süre sonra bu görevden alınmıştı.

2007 yılında işlenen cinayetin ardından, bunda rolü olduğu ifade edilen kamu görevlileri hakkında 2014 yılına kadar hiçbir işlem yapılamamıştı. Savcı Gökalp Kökçü, iddianamesinde Dink Cinayetine İstanbul Emniyeti'nde Gülen grubu kadrolarına yer açmak için bilerek göz yumulduğunu belirterek, 'yol verilen cinayet' nitelendirmesini yapmıştı.

Savcı Kökçü 26 kamu görevlisi hakkında Aralık 2015’te dava açmıştı.

Ocak 2016'da Savcı Kökçü başka bir göreve atandı, dosya kendisinden alındı. Bundan sonra da Dink cinayetine ilişkin jandarma bölümü uzun süre askıda kaldı.

Kökçü’nün görevden alınmasının ardından, Dink dosyası uzun sure Terörden Sorumlu Başsavcı Vekili İrfan Fidan’ın uhdesinde kaldı. Bu dönemde dosyada da hiçbir gelişme yaşanmadı. Aylardır dokunulmayan soruşturma dosyası, 15 Temmuz darbe girişimi ile yeniden gündeme geldi.

Terör suçlarından sorumlu başsavcı vekili İrfan Fidan, geçtiğimiz gün HSYK tarafından İstanbul Başsavcısı olarak görevlendirildi. İrfan Fidan da Savcı Gökalp Kökçü’yü Terör Suçlarından Sorumlu Savcılığa atadı. Böylece Dink soruşturması yeniden Kökçü'ye verildi.

Kaynak: Birgun.net