Geçen yıl Sarıyer'de polis basıkınında vurulduktan sonra hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan basın toplantısı düzenledi. 17 Şubat’ta Çağlayan Adliyesi’nde başlanacak dava öncesi sabırsızlandığını anlatan Dilek Doğan’ın annesi Aysel Doğan, “Ben ona sorarım benim kızımı niye vurdu? Dilek’e nasıl kıydın derim. Ben ve oğlum oradaydık böyle bir şey nasıl oldu. Sen Dilek’e nasıl kıydın diyeceğim. Ya idamla yargılanırsın derim yada benim kızımı geri verecek. Nasıl verecekse ben bilmiyorum ama verecek.” ifadelerini kullandı.


Dilek Doğan’ı öldürdüğü iddia edilen polis memuru Y. M’ye söyleyecek çok sözünün olduğunu vurgulayan anne Doğan şöyle devam etti: “Bir annenin tek kızını almak nasıl bir şey onu görecek. Yanıma gelirse ben ona ne yaparım bilemiyorum. Bir kere gelsin diyorum. Ama gelirse de ne yapacağımı bilmiyorum. Dilek’in katilini görürsem ne yaparım bilemiyorum. Ben kendime de söylüyorum ona ne yaparım? Savcı onu bana gösterecek mi acaba? Tabi ki çıkacak ve karşıma gelecek. Ama o pervasız bir insan çünkü bizi suçlamaya gelecek. Ben böyle düşünüyorum. Çünkü biz onun silahını alıp tetiğine basmışız. Düşünün bir başkası polisin silahının tetiğine nasıl dokunur. Nasıl bir polismiş bunu herkes düşünsün, savcı düşünsün. Tamam ‘tetiğe Dilek’in abisi bastı’ demiş. Peki Dilek’in ismini niye 3 kere söyledi? Kimliğini verdiğimiz halde ‘Dilek sen misin?’ demiş. ‘Bu resimdeki sen misin?’ dedi. Ben buna şahit oldum. Ben donuk kalmıştım. Evleri kadın polis arar biz öyle sandık. Hatta ayaklarıyla girsinler dedim. Ben temizlerim dedim. Ama öyle bir tartışma ve boğuşma olmadı.”

Dilek Doğan’ın babası Metin Doğan da, “Dilek Doğan işine giden gelen mahallenin bir kızıydı. Polisler zaten bilinçli olarak gelmiş. O evden birilerini götürecek. Bu Dilek veya bir başkası olabilir. Şimdi gidip sorup geldi en değer verdiğimiz Dilek olduğunu öğrendi. En son onu vurdu öldürdü. Adaletin o polisi bizim karşımıza çıkaracağına inanmıyorum. TC’nin adaletine güvenmiyoruz. Yargılanmayacak da, tutuklanmayacağını da çok iyi biliyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Birgun.net