İstanbul Sarıyer'de polisin düzenlediği operasyon sırasında sırtından vurularak katledilen Dilek Doğan’ın davasına İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün devam ediliyor.

Hürriyet’ten Eyüp Serbest’in haberine göre; Doğan’ı öldürmekten yargılanan Özel Harekât polisi Y.M.’nin dosyasına o geceye ait 112 ve 155 ihbar hattıyla telefon görüşmelerinin dökümleri girdi.

Buna göre Doğan’ın yaralandığını 112’ye ihbar eden polisler değil bir mahalleli. Bundan yedi dakika sonra 155 ihbar hattını arayan bir polis ise çatışmaya girdiklerini, bir polisin yaralı olduğunu söylüyor.

Oysa Doğan’ın vurulduğu anın videosunda polisler ile Doğan’ı ağabeyi arasında tartışma çıktığı, ancak çatışma söz konusu olmadığı net biçimde görülüyordu. Herhangi bir polisin yaralandığı da görülmüyordu.

"ÇATIŞMA ÇIKTI HAVASI YARATMAK İSTEMİŞLER"
Doğan’ın ailesinin avukatı Oya Arslan, dava dosyasına giren belgelerle polislerin yalan söylediğinin ortaya çıktığını belirterek şunları söyledi:“Polisler Dilek vurulduktan hemen sonra ambulans istediklerini söylemişti. Oysa ki 112’ye ihbarda bulunan o sırada Dilek’lerin evinde bulunan komşuları. Polisler 112’yi hiç aramamış. Olaydan sonra 155’i aramışlar. Üstelik çatışma çıktığını ve yaralı polis olduğunu söylüyorlar. Çatışma çıktı havası yaratmak istemişler.”

***

NE OLMUŞTU?
İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri, Doğan ailesinin evine 18 Ekim’de baskın düzenlemiş, Dilek Doğan polis Y.G.’nin silahından çıkan kurşunla vurulmuştu.

Dilek Doğan tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 25 Ekim’de hayatını kaybetmişti.

Doğan, memleketi Maraş Afşin’de toprağa verilmişti.

DİLEK DOĞAN'IN VURULMA ANININ GÖRÜNTÜLERİ


Kaynak: Birgun.net