CHP milletvekilleri, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Erdoğan'a yönelik "diktatör bozuntusu" sözleri nedeniyle başlatılan soruşturmayı protesto için "Bu suçsa, ben de bu suçu işliyorum" diyerek savcılığa ihbar mektubu gönderdi.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Levent Gök ve Özgür Özel, milletvekillerinin de imzasını taşıyan “kendimi ihbar ediyorum” başlıklı mektuplar Meclis Postanesi'nden postaya verildi.

Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35. Olağan Kurultayı'ndaki konuşmasında Erdoğan'ı hedef alan sözleri nedeniyle "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcığı'na gönderilen ihbar mektubu, özetle şöyle:

AKP GENEL BAŞKANI GİBİ

Erdoğan, Cumhurbaşkanı gibi değil, AKP genel başkanı gibi hareket etmektedir. Seçim döneminde mitingler düzenleyerek siyasi propaganda yapmış, AKP’ye oy ve 400 milletvekili istemiş, muhalefet parti seçim bildirgelerini eleştirmiştir. Seçimden sonra da bu tutumunu sürdürmektedir. Tarafsız olmadığını, anayasanın fiilen değiştiğini ifade ederek, fiili Başkan gibi davranmaktadır.

BİRİSİ 'DUR' DEMELİ

Erdoğan akademisyenlere “hain”, gazetecilere “hesabını vereceksin” diyerek, herkesin üzerine tehdit ve hakaretle pervasızca giderken ve freni patlamış bir şekilde yeminini çiğneyerek Anayasayı ihlal ederken, birisinin buna “dur” demesi gerektiği açıktır. Dur diyecek ilk kişi de kuşkusuz ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’dur.

BENİ DE SORUŞTURUN

Türkiye Cumhuriyeti, demokratik hukuk devletidir. Hukuk tanımayan, Cumhurbaşkanı dahi olsa hesabını vermek zorundadır. Demokrasi, siyasetin hesap sorabildiği rejimdir. Sayın Genel Başkanımızın sözlerini aynen ben de tekrar ediyorum. Anamuhalefet partisi liderinin siyaset yapma hakkı ve demokrasiyi savunma görevini soruşturma tehdidiyle engelleyeceklerini sananlara açıkça bir kere daha ifade ediyorum. Bu suçsa, ben de bu suçu işliyorum. Soruşturacaksanız beni de soruşturun. Kendimi ihbar ediyorum. (BirGün - Ankara)

Kaynak: Birgun.net