DENİZ SARI / @Denizdirenn

İstanbul’da bulunan Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES) 2016 yılı için hazırladığı, Ankara Katliamı’na ilişkin resim ve yazıların bulunduğu takvimin kullanımının yasaklanmasına ilişkin resmi yazıya BirGün ulaştı.
İstanbul İli Bakırköy Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gönderilen yazıda yasaklanma gerekçesi, “Devleti karşı çıkılması gereken adres gösterdiği” ifadeleriyle açıklandı.

Ayrıştırıcı, siyasi...
İdari Hizmetler Başkanı Dr. Celal Şahin imzasıyla Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gönderilen resmi yazıda, “Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Merkezinin tüm ülke genelinde dağıtımı yapılan Aralık 2016 yılı takvimleri, her ne kadar ilgili sendika tarafından kurumunuza da dağıtılsa da; Devleti ve yönetimini, karşı çıkılması gereken adres gösteren, toplumdaki insanları ayrıştırıcı, siyasi içerikli yazıların, kamu çalışanları arasında çalışma barışını ve huzuru korumak adına, amacı dışında siyasi mesaj verdiği alenen görülen takvimlerin sağlık hizmeti sunumu yapmakla görevli hastanemiz alanında dağıtılması doğru olmayıp, kullanılmaması hususunda gereğini bilgilerinize rica ederim” ifadelerine yer verildi.

‘Suç duyurusunda bulunacağız’

Bakırköy SES Eş Başkanı Mürsel Fırat, takvimlerin toplatılmasının ardından SES yönetimi olarak hastane yönetimiyle görüştüklerini ve suç duyurusunda bulunmak amacıyla resmi yazı talebinde bulunduklarını ifade etti.
Fırat, “Resmi yazı olmadan takvimlerin kaldırılmasının usulsüz olduğunu söyledik. Neden böyle bir uygulama yapıldığına dair açıklama isteyen resmi bir yazı yazdık. Suç duyurusunda bulunmak için resmi yazıyı bekledik. Takvimlerin neden kaldırıldığına dair yazı elimize daha yeni ulaştı. Bunun için de son gelen yazıyla birlikte çarşamba günü suç duyurusunda bulunacağız’’ dedi.

Takvime değil, katliama yasak
Takvimin Ankara Katliamı ile ilgili olduğu için yasaklandığını, katliamla ilgili olmasaydı yasaklanmayacağını ifade eden Bakırköy SES Şube Sekreteri Ertan Taştan, “Yüzden fazla insanın hayatını kaybettiği bir katliam yaşandı. Yönetim de takvimdeki ifadeleri kendi üstüne alarak ve kendi mevkilerine, üst yöneticilerine yaranmak ve koltuklarını garantiye almak için böyle bir yol izledi’’ diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net