CAN UĞUR

IŞİD saldırılarının hedefindeki illerden olan Kilis’te halk can güvenliğinden endişe etmeye devam ederken konuya ilişkin alınan güvenlik önlemlerinin yeterli olmadığı ise sıkça dillendiriliyor. Kilis Elbeyli’de bir okulda saldırıların yaşandığı süreçteki alınan bir karar ise adeta pes dedirtti. 7 Mayıs’tan bu yana IŞİD’in saldırılarının hedefi olan ve çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği Kilis’te can güvenlikleri nedeniyle okullarına gidemeyen öğretmenlere ceza verildi. Okulların hedef olduğu saldırılarda yaşamını yitirenlerin olduğu okul binalarının hedef alındığı süreçte Kilis Elbeyli’deki bir anaokulda saldırılar nedeniyle okullarına gidemeyen öğretmenlere uyarı, maaş kesim cezası ve 1 yıl kademe durdurma cezası verildi. 3 öğretmenin cezasının yer aldığı söz konusu kararla ilgili olarak öğretmenler adeta isyan etti. Can güvenliklerinin bulunmadığını dile getiren öğretmenler kimsenin okula gelmediği bir yerde kendilerinin saldırıların yoğun olduğu yerlere gitmelerinin istenmesine tepki gösterdi. Kentin roketatarların hedefinde olduğu dönemde insanların evlerinden çıkmadığı ve halkın güvenlik önlemlerini yeterli bulmadığı kamuoyuna yansıdı.

Durum içler acısı

Öte yandan konuya ilişkin bir açıklama yapan Eğitim İş Gaziantep Şube Başkanı Halil Bostancı, ceza alan öğretmenlerden birinin kendi üyeleri olduğunu söyleyerek ‘’Bombaların atıldığı, valinin ‘abdestsiz sokağa çıkmayın’ dediği bir dönemde 3 gün okula gitmediği gerekçesiyle verilen kademe ilerlemesi cezası içler acısıdır. Bu cezanın kaldırılması için her türlü hukuki girişimi başlatıyoruz’’ açıklamasını yaptı.

Vali’nin önlemi…

Kilis eski valisi Süleyman Tapsız saldırıların yaşandığı süreçte “Her zaman bizim üzerimize de gelebilir, bilmiyoruz ki. Ama biz şimdi şöyle söyleyeyim; abdestsiz dışarıya çıkmıyoruz” ifadeleriyle kendisini savunmuştu. Tapsız’ın bu sözlerinin ardından da kente roketatarlar isabet etmiş.

Kaynak: Birgun.net