ERK ACARER / @eacarer / [email protected]

Merkezi Kayseri’deki Yahyalı Cemaati’nin kolları olan Safa Vakfı ve ona bağlı Verenel Derneği ile Anadolu Gençlik Derneği, ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan 150-200 kişilik gruplara kamp adı altında dini eğitim veriyor. Ellerine vakıf bayrakları tutuşturulan çocuklar toplu olarak tekbir getirilerek namazlara götürülüyor.
Söz konusu vakıflar, çocukları kamp süresi boyunca mezhepçi bir eğitimden geçiriyor. Tamamen erkek çocuklarından oluşan selamlık kampta, gençler ve çocuklar siyasal İslam’ın yapısına uygun olarak eğitiliyor.

Tesis kamuya ait
AKP iktidarının kamuya ait olan bir tesisi, hiç tereddüt etmeden mezhepçi, dinci ve cihat meraklısı gruplara sunması, devletin ve kurumların geldiği noktayı da gözler önüne seriyor. Safa Vakfı’na bağlı Verenel Derneği’nin bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği kampı da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte yürütmesi ‘din ve siyaset’ ekseninde geldiğimiz yeri özetliyor.

Amaç bu muydu?
Kırşehir’deki Hirfanlı Barajı Tesisleri; baraj işletmesi, askeri lojmanlar, personel lojmanları, yazlık ve turistik tesisler, piknik alanı ile sosyal alanlar, park ve kafeteryalardan oluşuyor. Burada yuvalanan vakıflara ve onların etkinliklerine bakınca, ‘Acaba Hirfanlı’nın tesis edilme amacı dini vakıflar eli ve iktidar desteğiyle cihatçı nesiller yetiştirmek miydi?’ sorusu akıllara geliyor.

Altından devlet çıkıyor
Kamp yerinde düzenlediği ‘okçuluk’ gibi aktivitelerin yanı sıra çocukları tekbirli eğitimlerden geçiren Verenel Derneği, halihazırda cihatçılara yardım topluyor. Dernek aynı zamanrda İçişleri Bakanlığı ile birlikte ‘Stratejik Siyaset Akademisi’ adlı bir seminer programı da yürütüyor. Dernek öte yandan çeşitli yer ve ülkeler de Kurani Kerim ve yardımlar da dağıtıyor.

Kaynak: Birgun.net