Devlet Bahçeli'nin Ümit Özdağ'ın yanında bulunduğu için tepki gösterdiği Yusuf Halaçoğlu, yazılı bir açıklama yaptı.

MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Ümit Özdağ`ın yanında Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu`nun da bulunması üzerine Ankara`ya gidip Genel Başkan Devlet Bahçeli ile görüştü. Baki Ersoy, görüşmeyi anlatırken Bahçeli`nin kendisine “Bunlara ne oluyor? Teşkilatlar sizlere emanet” dediğini söyledi. Bu açıklamanın ardından yazılı bir açıklama yapan Yusuf Halaçoğlu, “Kimsenin karşısında veya yanında değiliz. Tek amacımız MHP’nin iktidar olmasıdır” dedi.

Yusuf Halaçoğlu`nun dün Ümit Özdağ`ın TBMM’de düzenlediği basın toplantısında yanında yer alması MHP Kayseri il ve ilçe teşkilatlarında `soğuk duş` etkisi yarattı. İl Başkanı Baki Ersoy dün karayoluyla Ankara`ya giderek Genel Başkan Devlet Bahçeli ile gece yarısı görüştükten sonra açıklama yaptı. Ersoy, Bahçeli`nin görüşme sırasında kendisine “Siz teşkilatlar olarak kaya gibi durdunuz. Bunlara ne oluyor? Teşkilatlar sizlere emanet. Sizler benim evlatlarımsınız, bu teşkilatlara sahip çıkın” dediğini anlattı.

HALAÇOĞLU YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, dünkü basın açıklamasının ardından kendilerine yönelik tepkilerle ilgili olarak, “Muhalefet gruplarıyla bir ilişkimiz yoktur. MHP bölünmesin istiyoruz” dedi.

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ’ın partideki Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa edip kurultay çağrısı yaptığı Meclis’teki dünkü basın toplantısında, yanında yer alan Yusuf Halaçoğlu, amaçlarının MHP’nin bölünmesini engellemek olduğunu söyledi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Halaçoğlu, “Ümit Özdağ ve Özcan Yeniçeri ile birlikte MHP`nin olağanüstü kongreye götürülmesi için basın toplantısı yaptık. MHP`nin yargı önüne çıkmasının doğru olmadığını ve bu sebeple tüm ülkücü camianın ayrışmasına meydan verilmemesini önerdik ve Genel Başkanımızın kararıyla olağanüstü kongre yapılarak ülkücü camianın iradesine başvurulmasını istedik. Kimsenin karşısında veya yanında değiliz. Tek amacımız MHP`nin iktidar olmasıdır. Partimizden de istifa etmiş değiliz. Saygılarımla.”

Kaynak: Birgun.net