Maltepe Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında sanatçı ve akademisyen Mehmet Özen’in, “Dev Karıncalar” isimli heykel enstalasyon sergisine ev sahipliği yaptı. Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin bahçesinde açılan sergide, dev karıncalar yer aldı.
Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Özen, doğada yalnızca insanların değil başka canlıların da var olduğunun görmezden gelindiğini belirterek, “Sergimizde canlıların da yaşam haklarının olduğunu devleştirerek, hatırlatmak istedik. Doğadaki en küçük canlı olan karıncaları bu sergide dev hale getirdik. Bu en küçük canlıyı fark ettiğimizde, doğada görüp fark edemeyeceğimiz canlı olamaz. Karınca çocukların da ilk keşfettiği canlıdır” dedi. Sergilerinin aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu ve karıncalarının hesap sorduğunu ifade eden Özen, “Karıncalarımız çevre ve hayvan hakları konularında sosyal mesajlarla insanlara bilgi veriyor. Türkiye’de 20’ye yakın yerde karıncalarımız bulunuyor. Karıncalarımız hesap sorup kamuoyu oluşturuyor” diye konuştu.

'YARA BANDI SARANLAR DA OLDU'

Evrensel'in haberine göre, sergilerindeki eserlere kimi zaman zarar verildiğini üzülerek ifade eden Özen, “Bir ay kadar sergilediğimiz bir yerde zarar verenler oldu. Her fırsatta inatla gidip karıncalarımızı tamir edip yeniden yerine koydum. Bu durumdan etkilenerek karıncalarımıza yara bandı saranlarda oldu” şeklinde konuştu.
Şehir yaşamında, insanın yer bulamadığı bir yerde canlıların işinin daha da zor olduğuna işaret eden Özen, “Sergimizde birlikte yaşama kültürünü bir kez daha vurgulamak istedik. Bugünkü sergimizde karıncalarımız, ‘Burada durursam acaba bir şey derler mi?’ sorusunu sordu. Maltepe Belediyesi karıncalarımıza ‘İstediğiniz kadar burada durabilirsiniz’ dedi. Karıncalarımız Maltepe’de, Maltepe Belediyesi Prof. Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde bulunmaktan dolayı mutlu oldular ve tebessüm ettiler. Maltepe Belediyesi’ne duyarlı ve sorumlu yaklaşımı için teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: Birgun.net