Dersim Mazgirt'te yaralı halde bulunan kızıl şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü veterinerince tedavi edilerek doğaya salındı.

Yurttaşlarca bitkin halde bulunan kızıl şahin, tedavi edilmesi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne getirildi. Burada ilk müdahaleyi yapan ekip, kızıl şahine 4 günlük tedavi uyguladı. Sonrasında yapılan kontrollerde kızıl şahinin doğada kendi başına yaşamını sürdürebilecek sağlığa kavuştuğu tespit edildi. Bunun üzerine kızıl şahin doğal yaşama bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, muhabirine yaptığı açıklamada, "Kızıl şahin bize geldiğinde bitkin bir haldeydi. Veteriner desteğiyle gerekli tedavilerine başladık ve doğal ortamına bırakılacak hale geldi. Ekibimiz, kızıl şahini uygun gördükleri bir alanda doğal ortamına bırakarak bir süre gözlemini yaptılar. Kısa sürede doğal ortamına adapte oldu. Vatandaşlarımıza ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu tür duyarlılıkların çoğalması için müdürlük olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz."

Dersim'de bulunan kızıl şahin koruma altına alındı

Kaynak: Birgun.net