Dersim'de aç kalan yaban domuzları, şehre inerek apartman önlerindeki çöplerle beslendi.

Gece yarısı aralarında çok sayıda yavrunun da olduğu 30 kadar yaban domuzu yiyecek bulabilmek için Atatürk Mahallesi'ne indi.

Şehrin en yoğun nüfusunun yaşadığı Atatürk Mahallesi'nde, beslenmek için arayışa giren yaban domuzları, apartmanların önlerine bırakılan çöpleri gezerek karınlarını doyurmaya çalıştı.

Zaman zaman mahalledeki sahipsiz köpeklerin kovaladığı yaban domuzları, kaçarak başka apartmanların çöplerinden beslenmeye devam etti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, muhabirine yaptığı açıklamada, zaman zaman mahalle içlerine kadar beslenmek için gelen yaban domuzlarına mahalle sakinlerinin sevgiyle yaklaşarak yiyecek verdiklerini gözlediklerini söyledi.

Çöp konteynerlerinin yaban hayvanları için çekim odağı olduğunu belirten Gürsönmez, "Biz bu konuda belediye ile ortak bir çalışma yapı çöp toplama saatlerini geceye veya sabaha bırakmadan erkenden toplanmasını sağlayarak yaban hayvanları için çekim odağını oluşturan çöpleri ortadan kaldırmak istiyoruz." dedi.

"Yaban hayvanlarına yaklaşmasınlar"

Mahalle içlerine kadar inen yaban domuzlarının bugüne kadar kimseye zarar vermediğini fakat bundan sonra zarar vermeyecekleri anlamına gelmediğini vurgulayan Gürsönmez,"Biz vatandaşlarımızdan şunu istiyoruz; bu yaban hayvanlarına yaklaşmasınlar. Sevgilerini, onların kendi doğal ortamları içerisinde kalmalarını sağlayarak göstersinler. Çünkü domuzun biraz evcil olabilme özelliği olan bir yapısı var ama bir yaban hayvanı olduğunu, bir vahşi hayvan olduğunu unutmayalım. O nedenle Tunceli halkından yaban hayvanlarına mahalle içlerinde yaklaşarak yiyecek vermemesini istiyoruz."şeklinde konuştu.

Kaynak: Birgun.net