Türkiye 2'nci Ligi'nde mücadele eden Amedsportif Kulübü futbolcusu Deniz Naki hakkında, sosyal medya hesaplarından, 'Terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Savcı iddianamesinde, Naki'nin İsrail'in öldürdüğü 2 Filistinli çocuğun fotoğrafını Cizre'de olmuş gibi paylaşıp, terör örgütü propagandası yaptığını vurguladı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Amedsporlu Deniz Naki hakkında, 'Terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla başlattığı soruşturma tamamlandı. İddianamede, Naki'nin Facebook ve Twitter hesaplarından yaptığı 7 ayrı paylaşımda örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle 1 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamede, polis tarafından düzenlenen tespit tutanağına dikkat çeken savcı, Naki'nin Facebook hesabından 4 Ocak 2016 günü, "Bir baba düşünün iki evladı da vurulmuş ve yanlarında öylece çaresizce cansız bedenlerine bakıp duruyor, Cizre'de yasak var diye onları gömemiyor" diyerek bir paylaşım yapıldığını kaydetti.

Kaynak: Birgun.net