YAŞAR AYDIN

Deniz’le temasımız hep olumsuz gelişmeler sonrasında oldu. İki yıl önce yaşanan olaydan sonra BirGün’e ziyaretinde de konuşmuştuk Deniz’le. Dün bir kez daha sohbet ettik. İşte Deniz Naki’nin bize aktardıkları.

Barış olsun dedim

Öyle bir kentte yaşıyorsunuz ki silah sesleri, ölümler eksilmiyor. İnsanların umudu tükenmiş. Biz bir oyunla onları kısa bir süre de olsa farklı bir dünyanın kapısını açıyoruz. İnsanlarımız her şeye rağmen hayata tutunmaya çalışıyor. Biz ne yapmışız. İçinde yaşadığımız kentin insanlarına başarımızı hediye etmişiz. Yazdıklarım ortada ben başarımızı Amedlilere armağan ettim. Başka ne dedim. Barış olsun dedim. Dünyanın neresinde ölümler dursun barış gelsin özgürlük gelsin demek suç. Biz de ne zaman bunları söylemek günah oldu.

Tehdit alıyorum

Amedspor’un kupadaki başarılarından sonra biz konuşulmaya başlandık. Ne hikmetse oynadığımız başarılı oyun konuşulmuyor. Kentimiz ve biz konuşuluyoruz. Paylaştıklarımız konuşuluyor. Sosyal medyada inanılmaz hakaretlere uğruyorum. Bu iş hakeret boyutunu aştı. Kendisini Sedat Peker’in adamları olarak tanıtan kişileri tarafından tehdit mesajları alıyorum. İşin geldiği noktaya bak. Çıkıp futbol oynadık, başarılı olduk ve başarımızı kentimizle paylaştık.

Asla vazgeçmem

Dersimli bir Alevi ailesinin çocuğu olarak doğdum. Değer yargılarımızın inançlarımız var. Biz barışı isteyen, özgürlüğüne düşkün insanlarız. Bu düşüncelerimden de asla vaz geçmem. Bu düşüncelerimi açıklamasam kendimi iyi hissetmem. O yüzden ben bir yandan futbolumu oynayıp diğer yandan da düşündüklerimi ifade edeceğim.

Çocukları düşünsünler

Bizi tehdit eden ceza vermeye çalışanlar bizimle mutlu olan, yaşanan şiddeti bir an olsun unutan çocukları düşünsünler. Bizim başarılarımız sonrası sokaklara çıkanların sevinçli, mutlu hallerine baksınlar. Biz Diyarbakır’ın ve burada yaşayanların barış içinde, hep mutlu olmasını istiyoruz.


PFDK’ya sevk edildi

Deniz Naki üzerinde uygulanan linçe PFDK’da katıldı. Bugüne kadar çok rastlanmadığı biçimde futbolcunun sosyal medyada paylaşımlarını gerekçe göstererek ceza kuruluna sevk edildi. PFDK’nın yarın yapacağı toplantıda Deniz naki’ye 4naz dört maç ceza vermesi bekleniyor.

Ana akım medya Amedspor’u görmüyor

Amed Sportif son yıllarda Türkiye Kupasında yaşanan en önemli başarılardan birine imza attı. İki alt ligden gelerek ilk seki takım arasına girdi. Bunu başarırken de son derece iyi futbol oynadı. Tüm bunlara rağmen ana akım medya Amed Sportif’i görmezden gelmeye devam ediyor. Fenerbahçe maçında da bunu yapıp yapmayacağı merak konusu.

Kaynak: Birgun.net