HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hakkari ve Şırnak’ın il statüsünde kalmasının yapıcı olduğunu belirtirken, partisinin yeni anayasa da dahil uzlaşmaya ve barışa katkı sunacak her tür işbirliğine katkı sunacağını duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Demirtaş, “Kayyum ve Hakkari-Şırnak hususlarında uzlaşma sağlanmış olması önemlidir. Yanlışta ısrar etmenin hiç kimseye yararı olmazdı. Benzer uzlaşma arayışlarının, toplumun acil sorunlarının çözümü doğrultusunda sürdürülmesi bütün ülkenin menfaatine olacaktır. Siyaseti kin ve intikam aracı olarak değil, çözüm mekanizması olarak görüp işletmek herkesin görevi olmalıdır” diye yazdı.

1-Kayyum ve Hakkari-Şırnak hususlarında uzlaşma sağlanmış olması önemlidir. Yanlışta ısrar etmenin hiç kimseye yararı olmazdı.

— Selahattin Demirtaş (@hdpdemirtas) August 19, 2016

2-benzer uzlaşma arayışlarının, toplumun acil sorunlarının çözümü doğrultusunda sürdürülmesi bütün ülkenin menfaatine olacaktır.

— Selahattin Demirtaş (@hdpdemirtas) August 19, 2016

3-siyaseti kin ve intikam aracı olarak değil, çözüm mekanizması olarak görüp işletmek herkesin görevi olmalıdır.

— Selahattin Demirtaş (@hdpdemirtas) August 19, 2016

4-yeni anayasa dahil bütün önemli konularda kapsayıcı-ilkeli uzlaşmaya, barışa katkı sunacak her türlü işbirliğine HDP katkı sunacaktır

— Selahattin Demirtaş (@hdpdemirtas) August 19, 2016Kaynak: Birgun.net