HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çatışmaların devam ettiği Sur ilçesine bugün saat 16.00'da yürüyüş çağrısı yapmıştı. Valilik, ilçeye tüm girişleri yasaklarken, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Demirtaş'ı provokasyon yapmakla suçladı ve 'Sonuçlarına katlanırsınız' dedi. Demirtaş, Alanın açıklamalarına karşılık "Allahtan başkasından korkumuz yoktur, bunu en iyi siz bilirsiniz" yanıtını verdi.

HDP'nin bugün saat 16.00'da yürüyüş çağrısı yaptığı Diyarbakır Sur ilçesi için Valilik yasak kapsamını genişletti, İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan da açıklama geldi.

Diyarbakır Valiliği, 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur'da bugün saat 12.00'den itibaren ikamet edenlerin dışında ilçeye girişleri ikinci bir emre kadar yasakladı.

EFKAN ALA 'PROVOKASYON'LA SUÇLADI

İçişleri Bakanı Efkan Ala da bir açıklama yaparak HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı 'provokasyon yapmakla' suçladı. Ala, "Demirtaş'ın açıklamaları açık bir provokasyondur. Provokasyonu yapan sonuçlarına katlanır. Bölge halkından kesinlikle böyle bir provokasyona prim vermemelidir" diye konuştu.

DEMİRTAŞ: BUNU EN İYİ SİZ BİLİRSİNİZ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Efkan Ala'nın açıklamalarına karşılık, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan verdiği yanıtta "Bizi tehdit edip hedef göstermeye devam ederek hiç bir sorunu çözemezsiniz. Allah'tan başkasından korkumuz yoktur, bunu en iyi siz bilirsiniz" dedi.(Cumhuriyet)

Kaynak: Birgun.net