HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın bulunduğu konvoy, Cizre'ye Newroz kutlamasına giderken İdil yakınlarında asker ve polisler tarafından durduruldu. Askerler, heyetin Cizre'ye geçişine izin verilmeyeceğini söyledi.

Cizre'de HDP ve DBP tarafından organize edilen Newroz etkinliğine katılmak için Diyarbakır'dan yola çıkan, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu konvoy İdil ilçesine 20 kilometre kala asker ve polisler tarafından durduruldu. Yolu TOMA ile kapatan kolluk kuvvetleri, Şırnak Valiliği'nin talimatı doğrultusunda, DBP ve DTK başkanlarının da bulunduğu grubun Cizre'ye girişine izin verilmeyeceğini söyledi.

Güvenlik görevlileriyle görüşmeler yapılırken, konvoydakiler burada beklemeye başladı.

Heyette HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yanı sıra DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, EMEP MYK Üyesi Levent Tüzel, HDK Eş Sözcüleri Gülistan Koçyiğit ve Ertuğrul Kürkçü, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, HDP milletvekilleri de bulunuyordu.

DEMİRTAŞ: JİTEM ağababalarınız buradan çok gelip geçti ama halk hala buradadır ve dimdik ayaktadır

Engellemeye tepki gösteren HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bizim Botan halkı ile buluşmamızı nereye kadar engelleyeceksiniz. Biz hancı siz yolcusunuz. Sizin gibi ne yöneticiler, JİTEM ağababalarınız gelip geçti buradan ama halk halen dimdik ayakta" dedi.

Demirtaş, "Burada kardeşçe barış içinde yaşamak mümkünken faşizan bir anlayışla halkı korkutmaya çalışmak yaşamı cehenneme çevirdiler. Her birimiz bu toprakları bir birimize cennet yapmaya çalışırken bunun gibi yöneticiler terör estiriyorlar. Biz Cizre'de, Silopi'de, Hezex'te, Nusaybin'de dayanışma içindeyiz. Milletvekillerimiz günlerdir buradadır. Sağolsun DBP'li belediyeler büyük bir destek sunuyor. Buraları yeniden ayağa kaldırmak için hummalı bir çalışma yürütüyoruz. Halk büyük bir gayret ortaya koyuyorlar. Bugün ziyaretimizi engellemiş olabilirler, ama merak ediyorum ne kadar bizim Botan halkı ile buluşmamızı engelleyecekler, nereye kadar engelleyecekler? Biz hancı onlar yolcudur. Çok yönetimler bakanlar geldiler. JİTEM ağababalarınız buradan çok gelip geçti ama halk hala buradadır ve dimdik ayaktadır. Bunun mücadelesini halkımızla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: @siyasihaberorg

Kaynak: Birgun.net