İsviçre Parlamentosu Kürt Dostluk Grubu’nun davetlisi olarak geldiği İsviçre’de çeşitli temaslarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Federal Parlamento binasında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Kürt Dostluk Grubu Eşbaşkanları ve aynı zamanda Federal Parlamento Milletvekilleri Carlo Sommaruga ve Sibel Aslan ve HDP Avrupa Temsilcisi Eyüp Doru hazır bulundu.

ANF'de yer alan habere göre, Kürt Dostluk Grubunun daveti üzerine bir dizi görüşme yapmak İsviçre’ye geldiğini söyleyen Demirtaş, HDP’li vekillerin dokunulmazlıkların kaldırıldığını ve hukuki temeli olmayan soruşturmalara maruz kaldığını belirterek bu konuda uluslararası dayanışmanın geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

"BERT YA DA TAHLİYE TALEP ETMEYECEĞİZ"
Dokunulmazlıkların kaldırılması ve HDP’li vekillere yönelik açılan davalara değinen Demirtaş, “Mahkemelerde ise tek bir şey söyleyeceğiz. Beraat veya tahliye talep etmeyeceğiz. Erdoğan’ın talimatıyla yapılan bu yargılamaları kabul etmediğimizi söyleyeceğiz. Erdoğan’ın darbesidir diyeceğiz. Başka da bir şey demeyeceğiz. Yargıçlar ne karar veriyorlarsa, ne yapıyorlarsa yapsınlar” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net