Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) çağrısı ile bir araya gelen 250’nin üzerinde örgüt, dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı deklarasyon yayınladı.

imc tv'de yer alan habere göre, deklarasyona ilişkin açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Darbe karşı ‘Hayır’ kampanyası başlatıyoruz” dedi.

Demirtaş’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Meclis’e karşı yapılan darbeye karşı ‘Hayır’ kampanyası başlatıyoruz. Bugünkü deklerasyon diktatörlüğe ve darbeye hayır deklarasyonudur. Bu kampanya parlamento ile sınırlı olmayacaktır. Bu hayır Türkiye’nin geleceğinin hayırlı olacağının işaretidir.

“Hükümet kendi iradesiyle karar alabilecek durumda değil. Parlamentonun gündemini bile belirleyebilecek bir duruma sahip değil. AKP Genel Başkanı’nın, bakanların, yüksek yargı mensuplarının kim olacağını hangi gazetede hangi yazarın yaşacağına karar veriyor.

“Buna en fazla katkı sunanlardan biri de Ahmet Davutoğlu’dur. Kendisine verilen iradeye sahip çıkmayan Davutoğlu’dur” dedi. Demirtaş, Davutoğlu’nun “katliamcı ve savaşçı” olarak tarihe geçtiğini de söyledi.”

Kaynak: Birgun.net