Demirören Medya Başdanışmanı ve Milliyet Gazetesi köşe yazarı Mehmet Soysal, Demirören Medya Grubu İcra Kurul Başkanlığı'na atanmıştı. Gazeteciler.com'un haberine gçre bu karar Demirören Medya Grubu'nda kriz çıkardı.

Mehmet Soysal'ın bu göreve Demirören Holding Yönetim Kurulu üyesi Meltem Demirören'in isteğiyle ve Erdoğan Demirören'in haberi olmadan yapıldığı ortaya çıktı.

Gazeteciler.com'un edindiği bilgiye göre; Demirören Medya Grubu'na bağlı Milliyet ve Vatan gazetelerinin yönetiminden de bu atamaya tepkiler gelince kriz büyüdü.

Demirören grubu çözümü atama kararını geri çekmekte buldu. Böylece Mehmet Soysal'ın İcra Kurul Başkanlığı suya düşmüş oldu.

DEMİRÖREN GRUBU HABERİ BÖYLE DUYURMUŞTU:
"Yeni yapılandırılan İcra Kurulu aracılığı ile; medya grubumuzda idari ve mali işler, basılı-dijital medyanın kendi içinde işbirliğinin artırılması ve elde etmek istediğimiz grup sinerjisinin oluşturması amaçlanmaktadır.

İcra Kurulu Başkanlığı görevine Sayın Mehmet Soysal getirilmiş olup, her üye kendi sorumluluk alanları doğrultusunda koordinasyon görevini üstlenecektir. Yeni İcra Kurulumuz, 25.04.2016 Pazartesi gününden itibaren görevine başlayacaktır. Yeni yapının Medya grubumuz için hayırlı olmasını dileriz”

Kaynak: Birgun.net