Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, terörle mücadele de yanlarında olmayanları düşman ilan ederken hedefine gazetecileri de alarak “Ne olursan ol, beni bağlamaz. Gün, mücadele günüdür” dedi. Erdoğan, bu kez dokunulmazlıklarının kaldırılması için HDP Eş Genel Başkanlarını işaret etti.

‘Erdoğan gitsin demek…’

Geleneksel hale getirdiği muhtarlar toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi ile ilgili eleştirilere cevap verirken “Tayyip Erdoğan gitsin demek, ‘Bizim tüm siyasetimizi, tüm çalışmalarımızı, üzerine bina ettiğimiz milletimizin, bayrağımızın, vatanımızın, devletimizin tek olması anlayışı yıkılsın’ demektir” dedi.

‘Ya bizdensin ya düşman’

Erdoğan, ‘terör’ tanımının değişmesi gerektiğini de yineledi. Terörle mücadele konusunda kendilerine gelen eleştiriler için “Açık söylüyorum, bizim için artık bu ifadelerin zerre kadar kıymeti yoktur” diye karşılık veren Cumhurbaşkanı, açıkça’a bendensin ya düşmanımsın’ dedi: “Terörle mücadelede yanımızda olan dostumuzdur, karşımızda olan da düşmanımızdır, bunun bilinmesi lazım. Mesele bu kadar açık, bu kadar nettir.”

‘Beni bağlamaz’

Erdoğan, Güneydoğu’da devam eden operasyonlara yönelik yapılan haber ve yorumları da topa tutup gazetecileri hedefine koydu ve “Bazı böyle medya grupları, Batı’ya farklı servisler yapabilirler. Hiçbirine inanmaya gerek yok… Efendim köşe yazarıymış, düşüncesini belirtiyor. Ne olursan ol, beni bağlamaz. Senin kalemin teröristin yanında yer alıyorsa, sen benim karşımdasın. Gün, mücadele günüdür. Gün zalimlerin üzerine en sert şekilde gelme günüdür” ifadelerini kullandı.

Eşbaşkanları işaret etti

HDP’liler hakkındaku fezlekelere de değinen Erdoğan, partinin Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini işaret etti. “Parlamento gereğini yapmazsa; bu millet, tarih, bu parlamentodan hesabını sorar” diyen Erdoğan, “Siyasetçinin görevi kararı alıp gerisini yargıya bırakmaktır. Yargı ne kararı verirse versin” ifadelerini kullandı.

HDP’ye karşı harekete geçmek için tüm partilere açık çağrı yapan Erdoğan, “Devlet, kadife eldivenin altındaki demir yumruğunu teröristlerin başına geçirmezse onlar her gün bizim canımızı yakmaya devam edecektir” dedi.

‘Erdoğan gitsin’ diyenlere ateş püskürdü

Cumhurbaşkanı, özellikle batıda dillendirilen ‘Erdoğan gitsin’ söylemine de ateş püskürdü. Muhtarlar toplantısı öncesi ATO Congresium’daki açılış töreninde konuşan Erdoğan, “Batı’nın gazetelerinde de Kandil’in tepesinde de aynı şey var, ne diyorlar ‘Erdoğan giderse, Türkiye’ye istikrar gelir’. Erdoğan geldiğinde Türkiye’nin hali neydi, bugün ne? 2002’nin Türkiyesi ortada. Delikli kuruşa muhtaç bir Türkiye’yi teslim aldık, o günden bugüne geldik” dedi.

Cumhurbaşkanı, bombalı saldırının ardından iktidara yönelik eleştirileri yansıtan bazı gazeteleri de hedef aldı: “Bazı paçavraların nasıl yayın yaptığını gördünüz. Atıyor başlığı, ‘Batsın senin başkanlığın’ bilmem ne. Biz ne yapmak gerekir onun açıklamalarını yapıyoruz. Sizin derdiniz bu ülkeyi parçalamak, bölmek. Bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz.”

Kaynak: Birgun.net