Kağıthane’de, site sakinleri tarafından bakılan "Benek" isimli köpek, bir şahıs tarafından demir sopa ile dövüldü.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde saldırgan şahıs, önce elinde ‘demir çubuk’ ile köpeği kovalıyor. Daha sonra köpeği park halindeki araçla duvar arasına sıkıştıran şahsın, elindeki demirle köpeğe acımasızca vurduğu görülüyor. Art arda köpeğe vuran şahsın bir süre sonra hiçbir şey olmamış gibi geri döndüğü kameralara yansıyor. Aynı şahsın bir başka köpeği yine elinde demir sopayla aynı site içerisinde kovaladığı görülüyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre site sakinleri bu olaydan dolayı şaşkın ve üzgün olduklarını belirtti. Oya isimli vatandaş, ”Bu köpek bizim burada 10 yıldır yaşayan, tüm site olarak sahiplendiğimiz çok sevdiğimiz bir hayvan. O gün sabahında eşim, bir çığlık sesi duyuyor. Camdan Benek diye bağırıyor ve elinde uzun bir demiri olan bir adamı arkasından kovalarken görüyor. Arabanın arasına sıkıştırmış vuruyor. Onu köpek sevmeyenler bile seviyor burada hayvanlarla arası iyi olmayanlar bile. Bütün site onu çok seviyor. Aşağı yukarı 10 yıldır burada. Kimseye zararı yok. Çocuklar ondan hayvan sevgisini öğrendiler. Kedilerle arkadaş. Çocukları okula götürür. Burayı sahiplenmiş. Eşim araştırdı güvenlik kameralarından gördük, yaptığını da gördük elindeki demirle ama tanımıyoruz. Şuanda köpek veterinerde tedavi görüyor” dedi.

Görenleri dehşete düşüren görüntülere tepki gösteren çevre sakinleri saldırganın bulunması için polise başvurdu. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: Birgun.net