İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasına öldürülen Değer Deniz'in kardeşi Orhan Deniz müşteki olarak katıldı. Sanık doktorları ise avukatları temsil etti. Müşteki olarak ifade veren Orhan Deniz, olay günü soruşturma kapsamında karakola gittiğini bu sırada ölü muayenesi nedeniyle doktorların telefonla arandığını ancak doktorların olay yerine gelmediklerini belirterek doktorların adli görevlerini ihmal ettiklerini bu nedenle de doktorlardan şikayetçi olduğunu söyledi.

"Bu bir icap nöbetidir"

Sanık doktorların avukatı Kemal Dinç ise yaptığı savunmada, "Bu bir icap nöbetidir. Yapılması gereken polisin gidip doktoru olay yerine getirmesidir. Telefonla ulaşılamamasında müvekilimin bir kastı yoktur. Muhtemelen telefonunun çekmediği bir ana denk gelmiştir" dedi.

"Ölü muayenesini belediye hekimlerince yapılır"

'nın haberine göre, avukat Kemal Dinç ayrıca müvekillerinin aile hekimi olduğunu, suça konu görevin adli bir görev olduğunu, ölü muayenesinin ise belediye hekimlerince yapıldığını söyleyerek müvekillerinin beraatini talep etti.

Mahkeme beraatlerine karar verdi

Kararını açıklayan mahkeme, yüklenen suçun sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

2'şer yıla kadar hapis cezası istenmişti

İddianamede Değer Deniz'in 05 Mayıs 2015'de evinde ölü bulmasına ilişkin soruşturmada nöbetçi savcı tarafından 21.00 sıralarında olay yerinde gerekli incelemelerin yapılması, ölü muayene işleminin gerçekleştirilebilmesi için nöbet listesinde nöbetçi doktor olarak görevlendirilmiş olan şüpheli C. Y. ile E. K.nın adli nöbetçi olarak görevli oldukları halde telefonla yapılan çağrılara cevap vermeyerek ve hatta şüpheli E.K. nın çağrı ve davetten bilgisi olmasına rağmen görev gereklerine aykırı şekilde hareket ederek ve göreve gitmeyerek adli muayene işleminin yapılmamasına neden olmak suretiyle görevlerini kötüye kullandıkları iddia edildi. Doktorlar hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

"Niçin ulaşılamadı bilmiyorum"

Şüpheli C.Y. iddianamede yer alan ifadesinde olay tarihinde adli nöbetçi olduğunu, telefonunun kasıtlı olarak kapatmadığını, bazen metrodayken telefonun çekmediğini ayrıca evinin bir odasında cep telefonunun çekmediğini telefonu bu odaya da koymuş olabileceğin ya da şarjının bitmiş olabileceğini, kendisine niçin ulaşılamadığını bilmediğini söyledi.

"Yeğenim rahatsızdı"

Şüpheli E. K. ise olay tarihinde Pendik'de olduğunu, yeğeninin rahatsız olduğunu, polis memuru olduğunu söyleyen bir kişinin telefonla arayarak günün nöbetçi doktoruna ulaşamadıklarını, ölüm olayı olduğunu söyleyerek gelmesini istediklerini anlattı. Kendisinin de o an müsait olmadığını, günün nöbetçi doktorunun evde olabileceğini evi kontrol etmelerini istediğini söyledi. Daha sonra tekrar kendisini aradıklarını ve yine nöbetçi doktora ulaşamadıklarını söyleyerek gelmesini istediklerini, Pendik'te olduğunu, yeğeni rahatsız olduğu için tekrar nöbetçi doktorun evine gitmelerini söylediğini sonra da kendisine dönüş olmadığını belirtti.

Müzisyen Değer Deniz'in Beyoğlu'ndaki evinde öldürülmesine ilişkin yargılanan ve olay tarihinde yaşı 18'den küçük olan sanık C.M, 45 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: Birgun.net