Diyarbakır’ın DBP’li Kayapınar Belediye Başkanvekili Mehmet Dağ ve Başkan Yardımcısı Aydın Bolkan hakkında “yeşillendirme çalışması” yaptıkları gerekçesiyle soruşturma başlatılacak. DBP’li belediyeye soruşturma iznini ise önceki İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın verdiği belirtiliyor.

Cumhuriyet’ten Kemal Göktaş’ın haberine göre, Efkan Ala’nın istifasından önce imzaladığı ve ilgililere yeni tebliğ edilen 21 Nisan 2016 tarihli kararda ön inceleme konusu parselde kayıtlı mera alanı ile ilgili olarak “tahsis değişikliği veya imar planı yapılması ve uygulanması suretiyle mera amacı dışında park, bahçe ya da ağaçlandırma alanı olarak kullanılmasını mümkün kılacak herhangi bir yasa veya izin bulunmadığı, dolayısıyla söz konusu alanda ağaçlandırma yapılmasının kanun hükümlerine aykırılık teşkil ettiği” savunuldu.

Kararda, müfettişlerce söz konusu alan ve çevresinde teknik inceleme yapmakla görevlendirilen mühendislerce hazırlanan teknik inceleme raporunun bu yönde olduğu, söz konusu ağaçlandırma faaliyetinden Kayapınar Belediyesi eski-yeni Park Bahçeler Müdür Vekili, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Bolkan ile Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mehmet Dağ’ın sorumlu oldukları belirtildi. Kararda, “Bolkan ve Dağ’ın söz konusu parselde ağaçlandırma yapmak suretiyle tecavüz ve müdahalede bulunulmasından sorumlu oldukları anlaşılmıştır” denildi.

Baydemir’e izin yok

Kararda, haklarında ön inceleme yapılan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile diğer belediye yetkililerinin sorumluluklarına dair bilgi ve belgeye erişilmediğinden soruşturma izni verilmemesine karar verildiği de belirtildi.

Kaynak: Birgun.net