Başbakan Davutoğlu'nun dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili çağrısına CHP ve MHP 'den anında yanıt geldi.

MHP'li Oktay Vural, "Dokunulmazlıkları kaldırmak istediler de biz hayır mı dedik? Kürsü dokunulmazlığı hariç hepsinin kalkmasından yanayız" diye konuştu.

KÜRSÜ HARİÇ TÜM DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRALIM
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Bizim dediğimiz noktaya geldiler" yorumunu yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tazcan ise Genel Merkez'de düzenlediği basın toplantısında "Hodri meydan hepsini görüşmeye varız. Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkları kaldıralım" dedi. Tezcan, "Biz kürsü dokunulmazlıkları hariç bütün dokunulmazlıkların olmamasını savunuyoruz. Bu teklif umut ederim bizim söylediğimiz hattadır. Bu sevindirici bir gelişmedir" diye konuştu.

Tezcan şunları söyledi: "Sayın başbakan akşama kadar süre vermiş akşama kadar süre vermesine gerek yok. Bizimi tutumuz daha önceden nettir ve paylaşılmıştır.Yine de akşama kadar beklemiyoruz. Ama Sayın Başbakan akşama kadar söylediği sözden dönebilir.O yüzden cevabımızı hemen vermeyi yararlı görüyoruz. Dokunulmazlıklar hiçbir şekilde şantaj konusu yapılamaz.


Dokunulmazlıklarla ilgili bizim ne söylediğimiz sağır sultan bile duydu. Demek ki sayın Başbakan duymamış. Hodri meydan kabadayılığı içerisine girmiş. Sayın Davutoğlu'na sesleniyoruz. CHP'nin hiçbir milletvekili dokunulmazlık zırhı veya elbisesi altında siyaset yapmadı. Biz dokunulmazlıklara net olarak başından beri ne söylüyorsak aynı şeyi söylüyoruz. Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıklar kaldırılsın. Dokunulmazlık konusunda hangi dosyalar varsa, kürsü dokunulmazlığı hariç bütün milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılsın.

AKP DOKUNULMAZLIKLARI BİR ŞANTAJ MESELESİ YAPARAK PARLAMENTO GÜNDEMİNE GETİRDİ

AKP, çeşitli dönemlerde dokunulmazlık konusunu bir şantaj meselesi yaparak parlamento gündemine getirdiği her zaman CHP'nin tutumu net olarak bu doğrultuda olmuştur. Arşivlerde de var. Bu bizim önerimizdir. Demek ki sayın Başbakan da bu doğrultuya doğru yaklaşıyor."

Başbakan Davutoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nu ziyareti sırasında yaptığı açıklamada Meclis'te bekleyen 506 dokunulmazlık dosyası olduğunu hatırlatmış ve "Gelin hepsini birden kaldıralım" demişti.

HDP'DEN DE AÇIKLAMA

HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, "Biz başından beri zaten dokunulmazlık konusunun partiler için ya da iddia edilen suçlar için ayrı ayrı ele alınmasını doğru bulmuyorduk" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu 'nun dokunulmazlıklar konusundaki açıklamasını muhabirine değerlendiren Bilgen, bu çağrıyı olumlu karşıladıklarını belirtti. Bilgen, "Biz başından beri zaten dokunulmazlık konusunun partiler için ya da iddia edilen suçlar için ayrı ayrı ele alınmasını doğru bulmuyorduk" diye konuştu.

Bilgen, Türkiye'nin risk içeren gündemlerle karşı karşıya olduğunu savunarak, gündemlerin değiştirilmemesi gerektiğini söyledi. Bilgen, "Cumhurbaşkanını toplumun iradesinin temsil edildiği Meclis'in üzerinde baskı oluşturmaması gerekiyor" ifadesini kullandı.Bilgen, dokunulmazlık konusunda kendi görüşlerini daha önce deklare ettiklerini, şu anda Nevruz etkinliklerine yönelik müdahaleler olduğunu ve birçok arkadaşlarının bu etkinliklerde bulunduğunu söyledi. Bilgen, gerek görülmesi durumunda konunun yeniden yetkili organlarla paylaşılabileceğini kaydetti. ()

Kaynak: Birgun.net