AKP Genel Başkanlığı görevini yürütün Ahmet Davutoğlu'nun görevi resmen Binali Yıldırım’a devretmesiyle Ethem Sancak'ın Güneş gazetesi 'Patinaj dönemi bitti' manşetiyle çıktı.

Saray ekibinin Davutoğlu'na dönük "Başkanlık sisteminde pasif kaldı" eleştirilerine sözcülük eden gazete, Davutoğlu'nu yerden yere vurmuş oldu.

DAHA ÖNCE DE SÖZLERİ KRİZE NEDEN OLMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın işadamlarından birisi olarak bilinen Ethem Sancak, geçtiğimiz yıl Erdoğan’ın memleketi Rize Güneysu'da ‘Başkanlık Sistemi' üzerine yaptığı bir konuşmada ise “Kayserililer para yoksa gitmezler. Veya Konyalılar gibi 360 derece dönmezler” demiş ve Konyalı olan Davutoğlu ile Kayserili olan Abdullah Gül’ün kastedildiğinin öne sürülmesi üzerine parti içinde tartışmalar yaşanmıştı.

DÜN DE ERDOĞAN’IN AVUKATI ELEŞTİRMİŞTİ

AKP’de daha Genel Başkan seçimi resmen tamamlanmadan, görevi devreden Ahmet Davutoğlu hakkında olumsuz yorumlar başladı. Binali Yıldırım’ın listesinden AKP Parti yönetimine girecek olan AKP Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Davutoğlu’nu Genel Başkanlığı döneminde kendisine verilen yetkileri “kötüye kullanmakla” suçladı. Aynı zamanda Erdoğan’ın avukatlığını da yapan Şahin, yeni oluşan MKYK’nın ilk toplantısında Binali Yıldırım’a “Genel Başkanlık yetkilerinin geri verileceğini” vurgulayarak, şöyle dedi; “Yetki devri konusu problem olmuştu. İlk MKYK’de yetki devri yeni genel başkana geri verilecektir. Çünkü yetki devrinin alınması, yetki tasarrufunun suistimalinden, kötüye kullanılmasından kaynaklanıyordu. Artık bu problem kalmadığını göre yetki yine MKYK’dan alınıp Genel Başkan Binali Yıldırım’a devredilecektir. Hızlı çalışmak için bu yetki devrinin olması gerekiyor. Daha öncede böyleydi.”

Kaynak: Birgun.net