Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ürdün'ün başkenti Amman'a gerçekleştireceği resmi ziyaret öncesinde Atatürk havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Amman'a hareketinden önce basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, açıklamasında Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davaya konsolosların katılmasına tepki gösterdi.

Başbakan Davutoğlu, Can Dündar ve Erdem Gül'ün davasına konsolosların katılmasına ilişkin de, "Bugün bu konudaki tutumumuz da açık. Kimseden sakladığımız bir husus yok fakat dikkat edilmesi gereken husus şu, bütün diplomatik temsilciler bu yargı süreçlerine dikkat ve riayet göstermek, titizlik göstermek zorundalar. Neredeyse bir siyasi tavır niteliği taşıyacak şekilde, toplu olarak mahkeme salonlarına gitmek, orada bazı tavırlar sergilemek, bu şeffaflığı istismar eden hususlardır. Türkiye'de yargı bağımsızlığı esastır. Yargı üzerinde baskı oluşturacak şekilde, sanki uluslararası baskı unsuru olacak şekilde bir tavır sergilemek diplomatik nezaket ve profesyonel uygulamalar bağlamında doğru ve tutarlı değildir" ifadelerini kullandı. ()

Kaynak: Birgun.net