Erzincan’da AKP İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Başbakan Davutoğlu, Şırnak'ın 14 Aralık 2015'ten bu yana abluka altında bulunan ilçesi Cizre'de yapılan operasyonlarla ilgili açıklama yaptı.

Sputnik'te yer alan habere göre Davutoğlu, "Silopi'den sonra perşembe günü Cizre'de de beklenen sonuca ulaştık ve başarılı operasyonlar tamamlandı. Silopi'den sonra Cizre'de de bir tek çukur kalmamıştır, bir tek barikat kalmamıştır, bir tek mayın kalmamıştır. Cizre sokakları da bugün vatanın diğer sokakları gibi emniyete, huzura kavuşmuştur" dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar da şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi'ne samimiyetle oy vermiş vatandaşlarımıza da bir çağrıda bulunuyorum; kendi partinize, genel başkanınıza sorunuz, saflarını belirlesinler. Ya Türkiye Cumhuriyeti safında olacaklar ya da PKK ve PYD'nin safında, ikisi aynı anda olmaz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na bu anlamda açık ve net bir tutum alma çağrısında bulunuyorum.

PYD gerçek bir etnik kıyım gerçekleştiriyor ve savaş suçu işliyor. Bunun bütün belgeleri ortada. Uluslararası kuruluşlar da bunları belgeledi. Biz, müttefik olduğuna inandığımız ABD yönetiminden bu insanlık dışı kıyıma karşı açık ve net bir tavır sergilemesini bekliyoruz. Burada açık olarak ifade ediyorum, Türkiye'ye dönük herhangi bir tehdit olduğunda biz Irak'ta, Kandil'de aldığımız tedbirleri Suriye'de de alır, gereken tedbirleri uygulamakta da hiç tereddüt göstermeyiz. Böyle bir mücadeleye girdiğimizde de dost ve müttefik ülkelerin yanımızda olmalarını bekleriz."


Kaynak: Birgun.net