CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Genel Başkanlık yetkileri isteği dışında sınırlandığı için, bu görevden ve Başbakanlık’tan ayrılma noktasına gelen Ahmet Davutoğlu’na, ''Size mobbing mi uygulandı?'' diye sordu.

Tanrıkulu, TBMM’ye Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, ''Başbakanlık süreniz boyunca tarafınıza mobbing uygulandığı iddiası doğru mudur?'' sorusuna yer verdi.

Soru önergesinde, Davutoğlu’nun Başbakan olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı son haftalık görüşme öncesinde, ''içerde başka heyetler var'' gerekçesiyle, 40 dakika bekletildiğine ilişkin iddiaya da yer verildi.

Tanrıkulu, sadece Başbakan Davutoğlu’na değil, Başbakanlık’ta çalışan diğer personele de birileri tarafından mobbing uygulandığına ilişkin iddialar bulunduğunu hatırlatarak, soru önergesinde şu soruları sordu;

1. Başbakanlık süreniz boyunca tarafınıza “mobbing” uygulandığı iddiası doğru mudur?

2. İddia doğru ise, “mobbing” kim ya da kimler tarafından kimin talimatıyla uygulanmıştır?

3. İddia doğru ise, tarafınıza ne tür “mobbing” uygulanmıştır?

4. Başbakanlık süreniz boyunca, Başbakanlıkta görev yapan personele de “mobbing” uygulandığı iddiası doğru mudur?

5. İddia doğru ise, Başbakanlıkta görev yapan personele kimler tarafından kimin talimatıyla ne tür “mobbing” uygulanmıştır?

6. Mobbinge uğrayan personelden kaçı konu ile ilgili hangi birimlere şikayette bulunmuştur?

7. İlgili şikayetler hakkında yapılan işlemler nelerdir?

8. Son 1 yılda mobbing sebebiyle görevinden ayrılan Başbakanlık personeli sayısı nedir?

9. Son 1 yılda Başbakanlıkta üst düzey bürokratlara ve danışmanlara da “mobbing” uygulandığı iddiası doğru mudur?

10. En son haftalık görüşmeniz öncesi “içeride başka heyetler olduğu gerekçesiyle” yaklaşık 40 dakika bekletildiğiniz iddiası doğru mudur?”

Kaynak: Birgun.net