Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "PYD-YPG kesinlikle Kürtlerin temsilcisi değildir, Rusya'nın paralı askeridir" dedi.

Davutoğlu, Rusya'nın Türkiye'yi BM'ye şikayet etmesini "arsızlık" olarak tanımladı.

Davutoğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle:

"Rus uçakları sadece dün Tel Rıfat'a 200 sorti yaptı. Her sortide bomba atıyorlar. Ellerindeki süresi geçmiş bombaları tüketmeye çalışıyorlar. Bombalanmamış tek kare bile kalmadı.

Rusya ve Esed , PYD'yi kullanarak Suriye'nin kuzeyinde demografiyi değiştirmek için binlerce insanı evinden kopardı.

30 Eylül'den bu yana o alçak hain barbar uçaklar sivil asker ayrımı yapmadan, yaşlı genç ayrımı yapmadan bomba yağdırıyorlar. Şimdiye kadar 8 bin sorti yaptılar.

Sonunda zafer mutlaka inanların olacaktır.

Esad rejimi ve onun kuklası olan PYD'ye angajman kuralları gereği mukabelede bulunuyoruz.

PYD-YPG kesinlikle Kürtlerin temsilcisi değildir, Rusya'nın paralı askeridir.

DAEŞ bahane edilerek rejim yanlısı olmayan herkesin Suriye'den sürülmesi hedefleniyor. Halep ve Suriye'de sadece rejim yanlılarının kalması geri kalanın ülkede kalması planı var. Bu geçmişte Rusya'nın yaptığı şeyle aynı şeydir.

2 milyon 600 bin kardeşimizi ağırlıyoruz.

Allah'tan ve tarihten başka hiç kimseden korkmadan söylüyoruz. Bu saldırıları Rus alçak uçakları yaptı. Sesi gür olmayanın sesi çıkmasın. ABD açıkça neden söylemiyor bu saldırıyı kimin yaptığını?

Yaptığımız operasyon neticesinde YPG unsurları Azez'de ilerleyemiyor. Azez'e yaklaşırlarsa bizden müdahaleyi göreceklerdir.

Kürtleri kimse istismar etmeye kalkmasın. Kürtlerin hamisi de koruyucusu da Türkiye Devleti'dir. PYD ve YPG'yi bir Kürt örgütü olarak değil terör örgütü olarak ele alıyoruz. PYD ve YPG PKK'nın bir uzantısıdır.

PYD ve YPG'yi işgalci Rus güçlerinin ve eli kanlı Esad rejimin lejyoner askeri olarak görüyoruz.

Üçüncü Dünya Savaşı" çıkabilir denilerek algı oyunu yapılıyor."

Kaynak: Birgun.net