Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Alman mevkidaşı Angela Merkel arasında bugün gerçekleşen telefon görüşmesinde, mülteciler konusunda Türkiye-Almanya ve Türkiye-AB işbirliğindeki mevcut durumun gözden geçirildiği ve işbirliğinden duyulan memnuniyetin karşılıklı olarak dile getirildiği öğrenildi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşme Merkel'in talebi üzerine gerçekleşti.

Suriye'deki durumun ele alındığı görüşmede, Davutoğlu'nun çatışmaların durdurulması konusunda varılan mutabakata uyulmasının her şeyden önce Suriyeli sivillerin güvenliği açısından hayati önem taşıdığını ifade ettiği ve IŞİD, PYD ile YPG'nin durumdan yararlanmasına izin verilmemesi gerektiğini ilettiği belirtildi.

Göçle mücadelede Türkiye-Almanya ve Türkiye-AB işbirliğindeki mevcut durumun da gözden geçirildiği görüşmede, iki lider Türkiye, Almanya ve AB makamlarının yürüttükleri işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

NATO'NUN EGE'DEKİ FLİYETLERİ KONUŞULDU

Söz konusu işbirliğinin artarak sürdürülmesi konusunda mutabık kalan Davutoğlu ve Merkel'in NATO'nun Ege Denizi'nde yasadışı göçle mücadeleye katkı amacıyla icra etmesi öngörülen faaliyetlerin önemini de vurguladıkları kaydedildi.

İki lider ayrıca, 7 Mart'ta gerçekleştirilecek Türkiye-AB zirvesinin göç gibi güncel konular yanında, Türkiye-AB ilişkilerinde kaydedilen ilerlemenin ele alınması için önemli bir fırsat teşkil edeceğini de belirttiler.

Kaynak: Birgun.net