Başbakan Ahmet Davutoğlu, çatışmalar nedeniyle Halep'ten Türkiye'ye başlayan yeni göç dalgalarına ilişkin olarak, "Halep yanıyor, dünya seyrediyor. Bir taraftan Cenevre'de barış için toplantılar yapılırken, diğer taraftan Rus savaş uçakları Halep'i bombalıyor. Dünya onları terk etse de biz onlara sahip çıkacağız" dedi.

Davutoğlu, AKP grup toplantısında partililere hitap ediyor.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Herkes rakamlardan bahserdeken ben Suriyeli kardeşlerimize olan sevgimizden bahsettim. Göçmen ve mülteci karşıtı bir tavır olmadı. Bütün vilayetlerimiz mültecilere kapılarını açtı. Bizim bütçemiz dünyadaki bütçelerden daha büyükdür. Gönül zenginliğinden dolayı milletimizle gurur duyuyoruz.

"Halep yanıyor, dünya seyrediyor"

Bu zalim rejim güçleri bombalarla halkın üzerine geldi, halk teslim olmadı. Arkasından yetmedi, Hizbullah milisleri geldi. Sonra Rusya bütün gücüyle yüklendi. Düşünün Halep halkı, rejim, İran ve Rusya'nın ağır saldırılarına rağmen direniyor. İnsanlık 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana böyle zulüm görmedi.

Halep yanıyor ve dünya seyrediyor. Biz şanlı Halep'e sahip çıkacağız. Bugün Rus uçaklarının bombaları altında Rabb'ine sığınan Halep halkı umutsuz olmasın. Bizim için Halep, gazi, şanlı ve kahraman Halep'tir. Gün gelecek bu zulüm bitecek. Dünya onları terk etse de...

Kaynak: Birgun.net