Başbakan Davutoğlu, Kocaeli Gençlik Çalıştayı'nda konuşma yaptı.

Başbakan Davutoğlu konuşmasında, dokunulmazlıklar konusunda Meclis'teki diğer üç partiyi eleştirerek bu konuda tüm AKP'li milletvekillerinin Meclis'e verilen teklifte imzası bulunduğunu hatırlattı.

Davutoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılması hakkında, "Muhalefetin de bir korkusu yoksa, hiç lafı uzatmadan bu teklife destek verecek ve yargı yolunu açacaklar" dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlıklar hakkında AKP'nin teklifine önce destek vermediğini, sonra ise destek vermek zorunda kaldığını ifade eden Davutoğlu konuşmasını şu şekilde devam ettirdi:

‘ONLARA DA YİĞİTLERİN ARKASINA TAKILMAK KALDI'

"Önce teklife destek vermeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bizim grupta yaptığımız çağrı sonrasında destek vermek zorunda kaldı, gönüllü vermedi, destek vermek zorunda kaldı. Çünkü biz onlara hodri meydan deyince kaçacak delik kalmadı da ondan. Kaçacak hiçbir yerleri yok, nereye kaçarlarsa sonlara kadar takip eder, hesabı sorarız. Halbuki biz onlara dedik ki, 'bu teklifi birlikte verelim.' Birlikte teklif veremediler. 'Ortak imzayla verelim mademki dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyorsunuz?' dedik. Gelmediler, imza vermediler ama 316 yola çıkınca onlara da o yiğitlerin arkasına takılmak kaldı, onlar hep bizim arkamızdan gelecekler, hep bizim açtığımız yolda bizim arkamızdan gelecekler. Ama biz bir adım geri atmayacağız. Şimdi biz de milletimiz de oylamalar esnasında bu tutumun gereğini yapıp yapmayacaklarını göreceğiz."

Kaynak: Birgun.net