Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Moral motivasyonumuz için hiç çıkmadığımız kadar sokaklara çıkalım" dedi.

"Moral motivasyonumuz için hiç çıkmadığımız kadar sokaklara çıkalım. Alışveriş yapmayacaksak bile her esnafa selam verelim" diyen Davutoğlu, "Komşularımızın kimliklerini sormayalım, sadece hallerini ve hatırlarını soralım. Hiç dayanışma yapmadığımız kadar, dayanışma içine girelim" ifadelerini kullandı.

Sur'daki acela kamulaştırma kararının halkın malına el koyma olmadığını ileri süren Davutoğlu, "Onlar engel olmaya çalışırsa çalışsın, kısa bir sürede tahribatı şehirlerden sileceğiz, eskisiden daha yaşanabilir şehirler inşa edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti hakkında da konuşan Davutoğlu şunları söyledi: "Şu dakikalarda Sayın Cumhurbaşkanımız da ABD’ye gidiyor. Hem Washington’da zirveye katılacak hem de İslam Merkezi’nin açılışını gerçekleştirecek. Bu merkez Cumhurbaşkanımızın hayırlı elleriyle açacağı bu merkez dünyanın bir başka kıtasında vurduğumuz mühür olacaktır. En iyi şekilde milletimizin temsili gerçekleşecek."

Kaynak: Birgun.net