AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genel Merkez'de AKP Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu. ''Laiklik'' tartışmasına ilişkin ''Devletin nitelikleri bizim için tartışma konusu değildir'' dedi.

Konuşmasından satır başları:

"Devlet hiçbir yerde yoktu ama sert yüzünü göstermek için her yerde karşımıza çıkıyordu. Devlet millet uyumu diye bir şey kalmamıştı. Siyaseti siyasetçiler yapmıyordu. Rahmetli Erbakan hocamız, itham ederek, mesnetsiz sözleri yine dolaşıma girdi. Bunun gibi şahsiyetler hiçbir zaman millet için siyaset yapmadı. Onun direndiği 28 Şubat şartlarının bu ülkeye çökmesine izin vermeyeceğiz.

Bir yerlerden aldıkları talimatlarla milleti dizayn ettiler. O koltukları milletin emaneti olarak görmedi. Milletimiz AK Parti'yi iktidara getirerek 'Yeter artık' dedi.

Milletin güvenini boşa çıkarmadık. 14 yıldır verilen emaneti hakkıyla yerine getirdik. AK Parti hem büyük köklü tarihimizin zafer yıllarını, İstiklal Harbi'nin güçlü vakar yıllarını temsil ediyordu. Kut'ül Amare, Çanakkale Zaferi'nde nasıl büyük zafere imza atıldıysa, Bağdat'ı savunmak için aziz ecdadımızın kazandığı büyük bir zaferdi. Biz Çanakkale kadrolarıyiz, biz Kut'ül Amare kadrolarıyız.

Milletimiz bize iktidarı emanet ettikten sonra Türkiye'nin çehresi değişmeye başladı. Hasta adam diye anılan bir ülke dinç bir şekilde ayağa kalktı. Milletimiz ilk defa dünya standartlarında hizmet almaya başladı. 2002'de AK Parti'yi iktidara getiren ihtiyaçları unutmamız gerekiyor. Asli görevimizin bu millete hizmet olduğunu unutmamız gerekiyor. Birbirimize sadece güzel sözle bu misyonu tekrar tekrar zikretmemiz gerekiyor.
14 yılda AK Parti'ye karşı birçok kumpaslar kuruldu. Biz hiçbirisine prim vermedik, teslim olmadık. Bundan sonra da prim vermeyiz, teslim olmayız. AK Parti kadrolarının birbirine karşı muhabbeti, hem de milletimize karşı muhabbeti siyasetimizin omurgasıdır. AK Parti siyasetinin omurgası ise milletin kılcal damarlarına kadar ulaşmış olan AK Parti teşkilatlarıdır.

Biz muhabbet hareketi olduğumuz gibi disiplinli bir kadroyuz. Bir yol, bir dava arkadaşlığı olarak görmemizdir. Tüm arkadaşlarımız hiçbir fark olmaksızın kader dostlarımızdır. Türkiye'nin neresine giderseniz gidin AK Parti'yi görürsünüz.

Çok seçimlerden geçtik. Seçimin öncesine, sonrasına bakın. Başkaları baş aşağı giderken, Türkiye AK Parti ile büyüyor. Kamuoyu anketleri de gösteriyor, trent AK Parti için yükseliş, diğer partiler iç kavgalarla enerjilerini tüketiyor. Türkiye'de güven ve istikrarın ne kadar önemli olduğu biliniyor. Siyasi rakiplerimiz siyasetsizlikten kıvranırken, AK Parti'nin toplumsal desteği artıyor.

Ülkemizi büyük fırtınalardan kazasız bugünlere getirdik. Sayısız komplo ve tuzaklar kuranlar hiçbir zaman amacına ulaşamadı. Türkiye'nin komşularından, dışarıdan bize yansıyan sorunlar üstesinden gelebileceğimiz sorunlardır.

Yaptığımız işler, verdiğimiz eserler bizi anlatıyor. Her hafta bir ilimizde, onlarca tesis ve yatırım açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu hafta sonu da Muş'ta olacağız. Hiç kimse, ihtimal vermiyordu. Türkiye ve Ankara'nın bu yoğun gündemi içinde, bir doğu bir batı ilinde olacağımızı söylemiştim. Eski siyasiler seçim öncesi her yeri ziyaret eder, diğer ziyareti 4 sene yapmazlardı. Sürekli geliriz, milletimizle buluşuruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızla açılışını gerçekleştirdiğimiz Osman Gazi Köprüsü. O bölgede oturanlar, hep hesap ederdik. Şimdi hesap falan yok. İzmir ulaşımı 3,3,5 saate inecek.

Şehirlerimizi birbirine yaklaştırıyoruz, Uluslararası buluşmalar düzenliyoruz. G20 zirvesinden sonra, İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısına evsahipliği yaptık. İslam dünyasının üzerindeki kara bulutları dağıtmak için gayret sarfedeceğiz. Türkiye'nin kaderi bütün İslam coğrafyasının kaderidir. Biz hayır konuşmaya geldik ve hayır konuşanlarla yürümeye kararlıyız. Dinimizi DAEŞ terör örgütünden ve İslamofobik saldırılardan korumak zorundayız.

Dünya İnsani Zirvesi'ne İstanbul evsahipliği yapacak. Neredeyse her hafta başka ülkeye ziyaret gerçekleştiriyoruz. Bize dur durak yok. Milletle beraber, milletle omuz omuza bu yolda çalışmaya devam edeceğiz.

Milletimiz terörden tamamen kurtuluncaya kadar aynen devam edecektir. Bizi baharla tehdit ettiler, bizi tehdit edenlere hak ettikleri cevabı veriyoruz.
Seçimlerde söylediğimiz gibi, onlar konuşur AK Parti yapar. Onlar sadece eleştirir, biz iş yaparız. Onlar yıkar biz inşa ederiz. Türkiye büyüme, kalkınma hedeflerinden hiç şaşmayacaktır. Her AK Partili, Türkiye ölçeğinde düşünür. Her AK Partili 78 milyonun derdini kendi derdi bilir. Kim ne derse desin, biz aşkla milletimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz.

''Bizim için tartışma konusu değil''

Türkiye ilk sivil anayasası için çalışmalarımızı hızlandırdık. TBMM bünyesinde tamamlamak istedik ama, muhalefet partileri nedeniyle bu olamadı. İstişareler yaptık, parti kurullarımızda konuştuk. Anayasa yazım heyetimizi belirleyerek bu haftadan itibaren yazım faaliyetine başladık. Milletimizin ihtiyaçlarını özlemlerini biliyoruz. İnsan onuruna saygılı, demokratik bir anayasa istiyoruz. Demokrasi ve hukuk devletinin gelişmesi için müşterek vicdanı esas alacağız. Milletimizin demokrasi ve özgürlük taleplerini karşılayacağız. Devletin nitelikleri bizim için tartışma konusu değildir. Devletin nitelikleri AK Parti iktidarı sayesinde esas anlamına kavuşmuştur. AK Parti kamuoyuna sunduğu taslaklarda laiklik ilkesine yer vermiştir, laiklik ilkesi devletin tüm inanç gruplarına eşit mesafede olacağını ele alacaktır. AK Parti bu konuda farklı bir arayış içinde değildir, spekülasyona izin vermiyoruz. Bunun nihayete erdiği kanaatindeyiz.

Kaynak: Birgun.net