"Fetih Namazı" için Diyarbakır'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, sıkı yönetimin 122 gündür sürdüğü Sur'un Ulu Camii'nde kılınacak cuma namazı cemaatini de kendisinin belirlediği ileri sürüldü.

D'nın haberine göre, Sur'da kuşatma 122'nci gününde devam ederken, Bakanlar Kurulu'nun "Acele kamulaştırma" kararının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu Ulu Camii'nde Cuma Namazı kılacak. Davutoğlu'nun kentte gelişi üzerine Sur güzergahında bulunan esnaf kepenk açmayarak duruma tepki gösterdi. Sur halkı "Hangi yüzle buraya gelecek" diyerek Davutoğlu'nu protesto etti. Gazi Caddesi ve Ulu Camii etrafında geniş polis barikatları kurulurken, yüksek binalara keskin nişancıların konumlandırılması ve Ulu Camii etrafına kurulan bariyerlerin muşambalarla örtülmesi dikkat çekti.

Kentte Davutoğlu'nun gelişi için 10 bin polisin daha takviye edildiği belirtildi.

Cadde üzerinde yüzlerce polis dışında hiç kimsenin olmadığı görülürken, camiye giderek namaz kılacak olanların ise önceden hazırlanmış bir isim listesinin olduğu belirtildi.

Davutoğlu'nun gelişinden kaynaklı Şeyh Sait Meydanı'nda aylardır kurulu olan polis barikatları geçici olarak kaldırıldığı görüldü.

Öte yandan Davutoğlu'nun karşılanması için Eğitim Bir Sen üyelerine ve AKP'lilere mesaj gönderilerek karşılamaya aileleriyle katılımlarının zorunlu olduğu yönünde mesaj atıldığı bildirildi.

Kaynak: Birgun.net