Parasız eğitim istemek, Grup Yorum konserine bilet satmak, panele katılmak, 1 Mayıs’a katılmak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamasına katılmak ‘terör suçu’ sayılınca Erkin Kocaman'ın da aralarında olduğu 6 kişi, 7,5 yıl ve üzerinde ceza aldı.

2011’den bu yana tutuklu olan Erkin Kocaman Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak cezanın iptalini talep etti. Anayasa Mahkemesi’nden ise hala bir karar çıkmadı.
Malatya İnönü Üniversite Kimya Mühendisliği son sınıf öğrencisi iken 3 Haziran 2011 yılında sabaha karşı yapılan ev baskını ile tutuklanan Erkin Kocaman’ın ailesi bir mektup yazdı. Sağ duyulu ve vicdan sahibi olan insanlara

BirGün aracılığı ile seslenen aile mektupta şunları kaydetti:

“Sağ duyulu ve vicdan sahibi olan insanlara mektubumdur.

HSYK’nın başkanvekili Mehmet Yılmaz ‘Ergenekon’ yorumunu yaparken ‘YARGININ UTANÇ DÖNEMİ’ diye bir başlıkla gazetelerde yorum yaptı. 2007 ile 2013 yıllarının alınan kararlarda “Kara Dönem” olduğunu söyledi. 93 yıllık Cumhuriyette başka bir utanç dönemi yok diye konuştu.
Bu kara dönemin kararlarını Yargıtay 9. Dairesi onamıştı. Yargıtay’ın 16. Ceza Dairesi kararı bozdu. ‘Ergenekon’ diye bir örgüt yok dedi. Bu karar herkesi sevindirdi.

Ancak; o yıllarda verilen sadece ‘Ergenekon’ kararı değildi ki. Üniversite öğrencileri de yargılandı. Onları da örgüt üyeliği ile suçlayıp cezaevine gönderdiler.

Benim oğlum Erkin Kocaman ve arkadaşları, üniversite son sınıf öğrencisi iken Malatya Özel Yetkili Mahkemesinde, 2011 yılında aynı zihniyetin hakimleri tarafından yargılandılar. Aynı zihniyetin polisleri de tutukladı.

Malatya Özel Yetkili Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa bir hafta önce Adalet Bakanı (Sadullah Ergin) Malatya’ya geldi. Onunla fikir alış verişinde bulunduk. Sizi Allah kurtarsın dedi ve kararı açıkladı.

201 yılından beri dosyamız Anayasa Mahkemesinde bekliyor. Tek umudumuz Anayasa Mahkemesi yargının ‘Utanç Döneminde’ verilen karara devam demez.

Bu gençler öğrenci oldukları için göz önünde olan meşhur insanlar değil. Olumsuz karar verilirse bu gençlere haksızlık olmaz mı? Ne bir adalete ne de vicdanlara sığar. Bu gençlerin bütün suçları izinli gösterilere katılarak herhangi bir zarara sebebiyet vermeden Anayasa’daki ifade özgürlüklerini kullanmışlardır.

Selamlar,

Sevim-Ömer Kocaman

Anne ve babası”


Kaynak: Birgun.net