Darbe girişimine karşı 15 farklı dilde imza kampanyası başlatıldı. Kampanyaya şu ana kadar 20'yi aşkın ülkeden bin 300'den fazla akademisyen ve araştırmacı destek verdi.

TRT'de yeralan habere göre, yurtdışında yaşayan akademisyen ve araştırmacılar tarafından darbe girişimini anlatmak ve darbelere karşı başlatılan imza kampanyası için www.academicsagainstcoup.com isimli internet sitesi açıldı.

Kampanyaya şu ana kadar aralarında Harvard, Oxford, Cambridge, SOAS Londra, Minnesota, Texas ve Edinburgh gibi dünya sıralamasında üst sıralarda bulunan üniversitelerden akademisyen ve araştırmacıların da aralarında olduğu bin 300'ü aşkın imzayla destek verdiği bildirildi.

İngilizce, Arapça, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça ve Japonca'nın da aralarında bulunduğu 15 farklı dilde hazırlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Dünya genelindeki akademisyenler olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki, 'Gülenci' olarak tanımlanan cunta tarafından 15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilen darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. TBMM'ye, MİT'e, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, Özel Harekat'a, çeşitli belediye binalarına ve diğer bir çok kuruma saldırılar düzenlenerek ve sivil halkın üzerine ateş açılarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve güvenliğini tehdit eden bu askeri müdahalenin karşısında duruyoruz. Hayatları pahasına sokaklara dökülüp askeri müdahalenin karşısında duran Türkiye halkının yanındayız. Uluslararası akademik kurumları, sivil toplum kuruluşları ve medyayı Türkiye halkının siyasi iradesini tanımaya ve desteklemeye çağırıyoruz."

Kaynak: Birgun.net