ÇAĞLAR BALLIKTAŞ

KESK, ‘‘Milli Güvenliği Tehdit Eden Örgüt ve Yapılarla İrtibatlı Kamu Çalışanları’’ ile ilgili Başbakanlık Genelgesi’nin 12 Eylül’den bu yana süren darbeci zihniyetin devamı olduğunu bildirdi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) Eş Genel Başkanı Lami Özgen, düzenlediği basın toplantısına Ankara’da yine bir kitlesel katliamın yaşandığını, hükümetin hiçbir güvenlik zafiyetinin olmadığını iddia etmesini kınadıklarını belirterek başladı.

“TASFİYE SÜRECİNİ HIZLANDIRACAK"
Özgen, Başbakanlık genelgesini muhalif tüm kesimlere yönelik topyekün saldırının bir parçası olarak gördüklerini, kamudaki tasfiye sürecini daha da hızlandıracağını söyledi.

Başbakanlık genelgesi ile yasama yetkisinin Başbakanlık’a, yargı yetkisinin de amirlere devredildiğini söyleyen Özgen, genelgenin bu haliyle yasaya aykırı olduğunu ve suç işlendiğini vurguladı. AKP’nin idarecilere tanıdığı sınırsız yetkiyle birçok sendika üyesinin soruşturma, sürgün, gözaltına alınma ve tutuklamaya maruz kaldığını belirten Özgen, genelge ile baskıların daha da artacağını kaydetti.

“GENERALLERİN YAPTIĞINI BU SEFER AKP YAPIYOR"
Başbakanlık genelgesinini 12 Eylül’ün 1402 Sayılı Yasası ile 28 Şubat kararlarının devamı olduğunu söyleyen Özgen, darbeci zihniyetin AKP ile devam ettiğini belirtti. KESK olarak genelgeye karşı hukuki mücadele başlatacaklarını dile getiren Özgen “Son dönemde iyice belirginleşen büyük baskı düzenine karşı, onurlu ve kararlı duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Baskılara, tehditlere ve zorbalığa boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Kaynak: Birgun.net