15 Temmuz darbe girişimi basketbolu da etkiledi. Spor Toto Basketbol Ligi'nde mücadele eden iki kulüp, sponsorlarının çekilmesiyle zor durumda kaldı. Türkiye Basketbol Ligi'nde 2, Basketbol 2. Ligi'nde de bir takım kapatıldı.

15 Temmuz darbe girişimi spor kulüplerini de etkilendi. Bazı kulüpler sponsor problemleri yaşarken bazı üniversite takımları okulları kapatıldığı için basketbol liglerinden de çekilmek durumunda kaldı. Bazı sponsor şirketlerin darbe girişiminde bulunan FETÖ bağlantısının bulunması kulüpleri derinden etkiliyor.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi takımlarından Royal Halı Gaziantep, sponsorunun desteği çekmesiyle birlikte mali krize girdi.

Sponsor konusunda sıkıntı çeken bir diğer takım ise Yeşil Giresun oldu. Akın Çorap’ın desteğini çekmesiyle Yeşil Giresun da sponsor bulmakta güçlük çekiyor.

Türkiye Basketbol Ligi’nde ise iki takım birden kapandı. Gediz ve Melikşah üniversitelerinin kapatılmalarının ardından, bu üniversitelerin basketbol takımları da ligden düşürüldü.

Türkiye Basketbol İkinci Ligi’ne bu sezon yükselen Turgut Özal Üniversitesi de kapatılarak basketbol organizasyonlarından çekildi. (basketball.com.tr)

Kaynak: Birgun.net